A fi mama singura, mereu o provocare

În lumea de astăzi, conceptul de parinte singur a crescut într-o mare măsură și a devenit foarte răspândit. Cercetările arată ca aproximativ 3 din 10 femei sunt mame singure din cauza unora sau altor circumstanțe.

Acest lucru a fost observat mai ales în țările dezvoltate precum America. Acum, poate fi o adevarata provocare atunci când vine vorba de cresterea copiilor fara sprijinul unui partener. Fie ca este vorba de bugetul casei sau creșterea copilului în mod corespunzător fiecare solicită îngrijire adecvată și grija. Împreună cu ajutor profesionist, toate mamele singure ar trebui să urmeze câteva sfaturi simple de zi cu zi pentru a vedea rezultate eficiente. Aici este un ghid simplu pentru ajutor.

Creeaza un sistem de sprijin

Una dintre cele mai eficiente modalități de a crește copilul este de a face un grup de sprijin în jurul lui. Acest grup poate consta in prieteni sau membri ai familiei, chiar rude.  Prin aceasta nu numai că puteți împărtăși momentele de bucurie cu ei, dar, de asemenea, puteti conta pe ei în vremuri grele. Un sistem de sprijin va face întotdeauna viata mai usoara.

 

 

A fi mama singura, mereu o provocare

 

Păstreaza controlul

Nu faceti greseala de a fi prieten cu copilul dumneavoastră. În casele în care părinții isi cresc singuri copilul , acest lucru poate crea probleme grave pe termen lung. Țineți cont de faptul că nu veti ajuta copilul prin dezvoltarea unei relațiii de la egal la egal.

Fiti sefa și copiii sa știe că puteți controla casa și sunteti factorul de decizie. A face o linie de delimitare va crea o limita pentru copil de care el / ea nu poate trece. Modelele de comportament corespunzătoare sunt, de asemenea, de asteptat.

Menține o atitudine pozitivă

Luând întregul concept de părinte singur într-un mod pozitiv va ajuta întotdeauna mamele, precum și copiii. Nu o lua ca pe o povara pe care trebuie să o duci. Asigura-te că discuti despre beneficiile de a fi părinte singur. Acest lucru va evita toate conflictele de la domiciliu și va face mediul de familie fericit și un viitor promițător.

 

 

A fi mama singura, mereu o provocare

 

O rutina bine planificata

Un alt factor important e să te asiguri ca ai o rutina corespunzătoare și program organizat la domiciliu. Acest lucru nu numai ca va dezvolta disciplina pentru copil, dar creează, de asemenea, un sentiment de securitate. Cu toate acestea, un pic de flexibilitate este întotdeauna necesară.

Ai grija de tine

Dacă nu esti în formă și sănătoasa nu vă poti avea grija de copilul tau. Prin urmare, acesta este un punct la care ar trebui să lucrezi. Pentru aceasta, ai posibilitatea să faci pauze. Solicita ajutorul unui baby-sitter pentru acea perioadă de timp sau chiar cea a oricărui membru al familiei sau un prieten.

Menține așteptări realiste de la copil

Nivelul de așteptări pe care il ai de la copil nu ar trebui să fie foarte mare, și trebuie sa dezvolti obiective realiste. Mai degrabă decât sa-i arati eșecurile copilului,  pune  accentul pe succesele care le-a avut și le poate  avea în viitor. Ajuta-l să stabilească nu numai obiective, dar, de asemenea, da-i sfaturi cu privire la modul de a le realiza.

Pentru aceasta, va trebui să dezvolti o modalitate buna de comunicare. Acestea sunt unele dintre sfaturile simple pe care le puteți utiliza pentru a face drumul mai ușor și fără obstacole. Pentru orice probleme serioase, este întotdeauna recomandat să consultati un profesionist.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *