Sutienul, un pericol pentru sanatate?

Potrivit unui studiu, peste 90 la suta din femeile nord-americane poarta sutien, multe dintre ele fara sa se intrebe de ce. In timp ce unele cred ca o fac pentru ca sanii sa nu le sara, altele o fac din motive culturale, adica sa nu porti sutien e deseori considerat o mod inadecvat de a rupe regulile sociale a codului vestimentar.

Sutienul, un pericol pentru sanatate?

 

Chiar daca a purta sutien e la fel de natural ca a imbraca un palton in zilele de iarna, sanii nu sunt facuti pentru sutiene, spun specialistii. Si au ceva dovezi pentru a demonstra ca exista unele motive sanatoase pentru care sa nu purtam sutien.

A purta constant sutien poate cauza nu numai disconfort ci si chiar dureri de umeri si spate. Daca simti disconfort si te strange sutienul, sau observi urme rosii pe piele dupa ce iti scoti sutienul, exista o problema si cel putin va trebui sa iti cumperi un sutien care sa ti se potriveasca , si nu purta sutien cand stai in pat.

 

Sutienul, un pericol pentru sanatate?

 

Un studiu facut de Sidney Ross Singer si Soma Grismaijer a dovedit ca purtarea constanta a sutienului poate duce la cancer de san. Potrivit oamenilor de stiinta, femeile care poarta sutien 24 de ore din 24 au avut o incidenta de crestere in cancerul de san fata de cele care poarta sutien 12 ore pe zi. Ele sugereaza ca sutienul cauzeaza presiune la sani si in zonele dimprejur, inhiband astfel circulatia limfei, ceea ce cauzeaza toxine ce raman in sani in loc sa fie eliberate.

 

Sutienul, un pericol pentru sanatate?

Mai mult, exista dovezi ca sutienele pot chiar sa accentueze lasarea sanilor. Un motiv posibil este ca sanii au ligamente si si din moment ce alte ligamente ale corpului se atrofiaza cand nu le folosim, acelasi lucru se intampla cu sanii sub constantul suport artificial dat de sutien, rezultand o crestere a lasarii.

Acelasi lucru l-am putea spune despre durerile de spate si umeri si despre faptul ca strange. Este vina sutienului nepotrivit.

Un studiu a fost efectuat pe femei cu bustul mare , care au purtat sutiene fara bretele sau nu au purtat deloc, pentru doua saptamani, pentru a indeparta greutatea sanilor de pe umeri. Cand experimentul s-a terminat, 79 la suta dintre ele au decis sa indeparteze permanent greutatea sanilor de pe umeri, pentru a evita durerea.

In alte cuvinte, femeile pot avea alternative la a purta sutien-putem sa nu il purtam sau sa gasim alte feluri de a da suport sanilor, purtand camasi sau demi-sutiene, cupe din silicon etc

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *