Ajuta-ti copilul sa treaca peste divort

Divortul parintilor este traumatizant pentru copii, asa ca atunci cand este timpul să spui copilului tau ca tu si partenerul tau divortati, este important să se facă și să se spună lucrurile corect pentru a ajuta copilul să facă față vestilor. Copilul va trece prin tot felul de emotii, cum ar fi tristetea, furia, îngrijorarea, frustrarea și șocul. Ajuta copilul sa treaca prin asta, și asigura-l care ambii părinți sunt acolo pentru el.

Există mai multe lucruri de tinut minte atunci când ajuti copilul sa treaca prin această perioadă dificilă. Tu si partenerul tau ar trebui să fiti sârguincioși în menținerea copilului afara din luptă. Orice discuții, argumente, chestiuni juridice ar trebui să fie făcute în altă parte, niciodată în fața copilului. Nici unul dintre voi nu ar trebui să-l umileasca pe celălalt atunci când vorbiti în fața copilului. Pastrati remarcile defăimătoare pentru prieteni apropiați sau terapeut. Voi doi  trebuie să rămâneti activi în viața copilului și să va străduiti să păstrati rutina lui cât mai normal posibil. Nevoile copilului ar trebui să fie întotdeauna pe primul loc, și aveți nevoie sa lucrati împreună pentru a face acest lucru.

Ajuta-ti copilul sa treaca peste divort

Când ii dati vestea copilului, amândoi ar trebui să fiti prezenti. Faceți acest lucru cât mai curând. Nu utilizați furia, vina, spunandu-i ce se întâmplă. Copilul are nevoie sa vada la voi control. Dacă tu sau soțul pierdeti controlul, șocul și teama lui vor spori.

Spune-i copilului într-un mod in care înțelege, folosind cuvinte potrivite pentru vârsta sa și nivelul de maturitate. Asigura-l de faptul că nu este de vina pentru ceea ce s-a întâmplat între mama și tata. Este firesc pentru copii să simtă că e vina lor, asa ca spune-i că nu e cazul. Spune-i că, uneori, adulții nu pot cădea de acord asupra lucrurilor astfel încât acestia trebuie să se desparta sau că modul în care simt unul pentru celalalt s-a schimbat astfel încât mai bine trăiesc în locuri separate. Subliniați că dragostea între un părinte și un copil niciodată nu se schimba. Ca parintii si copiii nu divorteaza.

Ajuta-ti copilul sa treaca peste divort

Copiii trebuie să știe despre schimbările viitoare din viața lor și vor avea întrebări, și atunci când răspunzi, fa-o simplu. Recunoaste faptul că copilul are dreptul să se simtă trist, suparat sau speriat, dar voi doi veti fi alaturi de el. Copiii mai mari, de obicei, sunt constienti de ceea ce se întâmplă, și pot avea chiar o oarecare ușurare că certurile se vor termina. Ofera-i copilului tau informatii cate are nevoie și ofera-i sprijin emoțional. Lucrati împreună pentru a face tranziția mai puțin dureroasă pentru copilul vostru..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *