Problemele pielii si uleiul de migdale

În fiecare an, milioane de femei cheltuiesc o multime de bani pe produse cosmetice și alte produse de ingrijire a pielii. Din păcate, cele mai multe dintre aceste formule cosmetice nu sunt atât de eficiente și au preturi exorbitante.

Mai mult decât atât, datorită substantelor chimice concentrate prezente în aceste produse, va trebui să fiți atente pentru orice efecte adverse posibile. În contrast cu aceste produse, cele naturale de ingrijire a pielii nu sunt doar ieftine și eficiente, dar de asemenea, asigura că pielea ta delicata nu suferă de efecte secundare urâte produse de substantele chimice.

Uleiul de migdale este un produs natural, care are multiple beneficii pentru păr și îngrijirea pielii. De fapt, acest produs este, de asemenea, utilizat pe scară largă de către o mulțime de companii de cosmetice din machiaj și produse de îngrijire a pielii, datorită substantelor sale hidratante și alte beneficii.

 

Problemele pielii si uleiul de migdale

 

Extras din nucleele de migdale dulci, acest ulei a fost folosit din timpuri imemoriale pentru diverse utilizări terapeutice și de hidratare. Există mai multe regiuni care produc migdale dulci din care se extrage acest ulei. Acesta a fost folosit în vechile medicamente ayurvedice din India și medicamentele greco-persane. Având o ușoară culoare gălbuie și un miros plăcut, acest ulei este unul dintre cele mai bune uleiuri și nu este prea greu sau lipicios.

În afară de cosmetice și produse de îngrijire a pielii, uleiul de migdale este, de asemenea, utilizat pe scară largă în spa și pentru aromoterapie. Acest ulei atunci când este masat în mod regulat în piele face pielea clara si radianta. În plus, ajută la restabilirea echilibrului pH-ul pielii și te scapa de probleme ale pielii. Aici este o lista de beneficii și instrucțiuni cu privire la modul de a utiliza acest produs uimitor de îngrijire a pielii cu usurinta.

Beneficiile uleiului de migdale pentru fata

Pielea fetei este moale și predispusa la probleme cum ar fi cerarcane, pete și acnee. Folosind ulei de migdale zilnic in îngrijirea pielii confera o stralucire naturala a pielii în timp ce te scapa de probleme.

Uleiul de migdale ca agent de curățare

Uleiul de migdale poate fi folosit pentru curatarea pielii si eliminarea murdăriei și impurităților de pe fata ta. Acest demachiant natural este ușor și hidratant și, astfel, se potriveste tuturor tipurilor de piele. Poti sa-l folosesti ca un demachiant, masaj cu ulei de migdale pe fata si pe gat pentru aproximativ două- trei minute.

Înmuiați o bucată de prosop in apa calda cu cateva picaturi de ulei de migdale si apoi stoarceti excesul de apă. Așezați prosopul cald pe fata. Acest lucru ajută la deschiderea porilor și înlăturarea murdăriei și impurităților.

 

Problemele pielii si uleiul de migdale

 

Spălarea fetei cu ulei de migdale

Se amestecă ulei de migdale cu zahar sau sare pentru a face un scrub natural și  pentru a îndepărta murdăria și impuritățile prinse în porii pielii. Daca ai pielea normala poti folosi sare sau zahăr pentru a face scrub. Aplica scrubul si apoi maseaza usor cu o mișcare circulară cu degetul. Spala fața cu apă rece. Acest scrub blând poate fi de asemenea utilizat pentru buze pentru a le exfolia.

Utilizați ulei de migdale pentru masaj si hidratare

Masajele regulate cu ulei de migdale ajuta la tratarea pielii uscate și adaugă strălucire fetei. Masajul cu ulei de migdale stimuleaza circulatia sangelui si hidrateaza eficient pielea uscata, terna. Este un emolient care ajută în calmarea si hidratarea pielii. Folositi-l pentru masaj facial pentru a șterge toate problemele de piele, inclusiv sub cearcane, riduri, pete si acnee.

Ca sa folosesti uleiul de migdale ca ulei de masaj, începe cu curatarea fetei. Apoi maseaza cu ulei de migdale ușor , astfel încât sa se absoarba uleiul în piele în mod corespunzător. Fa acest masaj facial înainte de a merge la culcare, pentru a obține o piele frumoasa, stralucitoare, în cel mai scurt timp. Uleiul de migdale poate fi astfel amestecat cu uleiuri esențiale pentru a face un ulei de masaj excelent.

Uleiul de migdale este foarte bun pentru tratarea buzelor uscate și crăpate, care se întunecă din cauza expunerii la soare sau fumatul excesiv. Aplica ulei de migdale pe buze si maseaza-l usor.

 

Problemele pielii si uleiul de migdale

 

Alte beneficii

În afară de rutina zilnică de îngrijire facială, uleiul de migdale poate fi de asemenea utilizat pentru tratarea diferitelor probleme ale pielii. Orele lungi de stat în fața calculatorului și oboseala pot duce la cearcane sub ochi.Pune ulei de migdale pe bile de bumbac și pune-le pe ochii obositi pentru a scăpa de cearcane.

Mai mult decât atât, utilizarea regulată a uleiului de migdale, care este o sursa bogata de vitamina E ajută la păstrarea pielii hidratate si previne aparitia ridurilor si a petelor de varsta. Este un emolient excelent care întărește pielea și reduce toate semnele de imbatranire prematura.

Acneea si punctele negre sunt, probabil, una dintre cele mai comune probleme de îngrijire a pielii cu care se confruntă atat bărbații cat și femeile. Aplicarea ulei de migdale și masajul în mod regulat ajută la hidratarea pielii prevenind aparitia punctelor negre. Infecțiile minore, arsuri și răni pot fi tratate și cu utilizarea de ulei de migdale. Iritarea pielii și probleme cum ar fi eczemele pot fi vindecate cu ajutorul uleiului de migdale.

Problemele cazuate de soare cum ar fi arsuri solare, pete solare și descuamarea pielii  se pot trata prin aplicarea de ulei de migdale, după expunere extinsă la soare. Uleiul de migdale este disponibil in farmacii, magazine de aromoterapie și este, de asemenea, utilizat pe scară largă în multe produse de îngrijire a pielii. Acesta este adesea la preț moderat și este ușor accesibil. Dacă aveți alergie la nuci, evitati utilizarea de ulei de migdale. Dacă cumpărati ulei de migdale pur, atunci trebuie să știți că se poate deteriora repede. Deci, se păstrează într-un mediu uscat si racoros.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *