Amenajarea unei gradini mici

Grădinăritul in curte este ales de către oameni din cauza unor factori diverși care pot include mutarea într-o casă mai mică, evitând inconvenientul unei proprietati mari și, probabil, alegerea de a inchiria o locuinta. Indiferent de factorii care o implică, ideea e că nu este imposibil de grădinărit. Este de remarcat faptul că spațiul poate fi utilizat indiferent de dimensiunea lui. Simplul fapt de a avea o plantă într-un recipient este în sine gradinarit.

Spatiul

Când vă organizați o gradina mica, atunci există anumite etape care ar trebui să le luati în considerare. În primul rând, este esențial să se determine scopul spatiului. Uitati-va la plantele pe care doriți să cresteti sau, probabil, alți factori, cum ar fi decorul, spațiul și lista poate continua. Fa o plimbare și analizează întreaga problemă. Aruncati o privire critică la probleme vitale cum ar fi locația ușilor, plante permanente. Abordeaza aspecte specifice, cum ar fi dezordinea. Scapa de dezordine prin anumite considerații pentru a determina ceea ce nu este necesar.

 

Amenajarea unei gradini mici

Practic, muta un scaun în jurul grădinii în diferite poziții. Locul trebuie se fie perfect pentru relaxare ar trebui să fie elaborat ca zona de relaxare. Luați în considerare  serviciile suplimentare pe care le-ati dori. De exemplu, flori, ierburi, apa, culoare, pentru a menționa doar câteva. Cu gândul acesta faceti apoi un plan.

Proiectarea unei gradini

În situația în care aveți foarte puțin spațiu, folosirea containerelor ar fi opțiunea perfectă. Containerele vin în diferite forme, unele din lemn, ceramica si materiale plastice chiar. Este de remarcat faptul că solul este umed, care este foarte greu și, prin urmare, în cazul în care spațiul este un balcon, atunci restricțiile de greutate trebuie să fie respectate. Există unele recipiente care sunt fabricate din materiale mai ușoare, care include fibra de sticla. Alte forme de containere, includ coșuri suspendate, cutii de lemn, ferestre, jgheaburi.

Luați în considerare scara, pentru a obține echilibrul perfect intre plante si containere. Plantează plante mici, în recipiente mici și plantele mai mari in containere uriașe. Ia în considerare, de asemenea, clima, pentru a determina care plante au cea mai bună performanță în acel loc. Vântul poate avea, de asemenea, efecte foarte distructive asupra plantelor și, astfel, este necesar sa selectati plante care pot tolera vântul.Amenajarea unei gradini mici

Luați în considerare tipul de sol care va fi folosi pentru plante. Solul pre mixt poate fi achiziționat de la mall-uri si centre de grădină. Aceste soluri sunt pre tratate și, astfel, au capacitatea de a preveni cresterea buruienilor. Solul organic este de asemenea o alegere buna, deoarece nu conține substanțe chimice.

Plantele au nevoie de apa pentru a creste. Asigurați-vă că verificați containerele de plante, zi de zi pentru a determina uscarea solului. Asigurați-vă că rezervorul nu este crapat pentru a evita scurgerile de apa. Postați o farfurie sub recipient, astfel încât să rețină orice exces de apă din cauza ploii.

Îngrășămintele sunt, de asemenea, foarte importante, în principal, deoarece plantele sunt hranite astfel. Îngrășămintele cele mai recomandate ar fi cele organice, cum ar fi făină de carne, de pește, precum și făină de oase, printre altele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *