Profita de beneficiile yoga

Multi dintre noi suferim din cauza vietii sedentare, a obiceiurilor alimentare proaste care nu se concentreaza pe nutritie si rutina zilnica ce ne tine ocupati si nu ne lasa sa ne concentram si pe activitati fizice, atat de benefice pentru sanatate. Cea mai comuna problema pe care o vedem la generatia tanaar din ziua de astazi e obezitatea. Problema supraponderabilitatii trebuie abordata cu mare grija pentru ca duce la riscuri majore de sanatate, ca diabetul artrita si boli de inima. In acest articol, vom arata cat de importanta este yoga si cat de mult ajuta la reglarea obezitatii.

Yoga implica mai multe seturi de pozitii care se potrivesc pentru indivizi din toate grupele de varsta si sanatate. Exista mai multe tipuri de yoga, unele concentrandu-se pe dezvoltarea abilitatilor fizice in timp ce altele se concentreaza pe dezvoltarea abilitatilor psihice. Se sugereaza practicarea yogai sub indrumarea unui profesionist cel putin in primele zile pana sunt cunoscute regulile. Pentru a te bucura de beneficiile ei la maximum, e esential sa exersezi pozitiile in maniera corecta. In unele cazuri, vor rezulta efecte adverse.
Daca vrei sa pierzi in greutate peste noapte, atunci nu e o idee buna. Pielea ti se va lasa si nu va arata bine. Niciodata sa nu mergi pe programe care promit slabire intr-o perioada scurta de timp. Poate vei slabi dar nu te vei mentine. Yoga e buna pentru ca pierzi in greutate gradual. O sugestie este sa iti verifici sanatatea inainte sa incepi un regim. De exemplu, daca suferi de hipertiroidism, poti slabi daca te tratezi de aceasta boala. In asemenea cazuri, ai nevoie doar de exercitii sa iti mentii greutatea, dar daca exagerezi, pot sa rezulte probleme de sanatate .Profita de beneficiile yoga

Poti sa practici diverse pozitii yoga concentrate pe variate parti ale corpului, ca soldurile, pieptul, muschii abdominali si coapse. Unele pozitii yoga care te ajuta sa slabesti sunt salutul soarelui, pozitia cainelui, cobra, unghi, podul cu fata si spatele, rasucire, pozitia copac, si fluture.

Meditatia este o alta forma de yoga care te ajuta sa slabesti. Practicarea regulata ajuta la imbunatatirea contolului asupra mancarii si reducerea portiilor consumate.
Pranayama, un set de exercitii de respiratie are o profunda influenta asupra sanatatii. Este un fapt cunoscut ca elementele cele mai toxice sunt eliminate de corp in timpul respiratiei. Daca respiri profund, prin piept, elimini toxinele din organism, ceea ce te ajuta la mentinerea sanatatii. Un corp sanatos isi poate mentine greutatea optima.

Tratamentul naturopatic implica practicarea regulata a yoga, combinata cu tratamentul pe care ni-l ofera natura. Exista cromoterapia, care este bazata pe tratamentul razelor solare si hidroterapia, care foloseste apa ca tratament. Se stie ca daca bem multa apa, ne ajuta sa eliminam toxinele. Daca faci o baie cu apa fierbinte dupa exercitii, te ajuta sa arzi grasimile si sa elimini reziduurile din corp foarte usor. In afara de exercitiile yoga, e esential sa e bazezi pe o dieta din fructe, legume, fibre si alti nutrienti, pentru a pierde treptat in greutate si permanent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *