Limbajul trupului la barbati

Barbatii folosesc limbajul trupului intr-un mod diferit fata de al femeilor, mai retinut. Un aspect important, la nivelul caruia se si observa diferente semnificative, este apropierea. In mod obisnuit, atunci cand comunica, oamenii pastreaza o distanta de aproximativ un brat intre ei. Asa se intampla cand comunica doua femei, dar si cand un barbat si o femeie comunica. Asta deoarece in prezenta unei femei barbatii sunt mai putin agresivi, iar acest lucru influenteaza si limbajul trupului. Lucrurile se schimba in cazul comunicarii intre doi barbati. In acest caz nivelul de apropiere scade, distanta depaseste o lungime de brat, iar barbatii capata o atitudine defensiva, deoarece un alt barbat reprezinta o potentiala amenintare.

Limbajul trupului la barbati

Barbatii privesc si sunt priviti mai putin decat femeile. Asta deoarece barbatii evita sa se uite unii la altii din cauza homofobiei, iar femeile evita sa se uite la barbati de teama ca aceasta privire sa nu fie interpretata gresit. In cazul femeilor lucrurile stau cu totul altfel, femeile se privesc intre ele si atunci cand comunica si chiar cand nu comunica, de unde si capacitatea lor mai mare de a interpreta limbajul trupului. De aceea uneori pentru barbati interactiunile cu o femeie pot sa para prea afectuoase, iar pentru femei interactiunile cu barbatii pot sa para usor superficiale, lipsite de contact vizual intens sau de orice alte manifestari de limbaj al trupului.

Si mimica barbatilor este mult mai saraca, ei exteriorizandu-si mai putin starile interne prin expresiile fetei. Chiar si zambetele barbatilor sunt mult mai rare, asa ca nu va suparati daca iubitul vostru nu va zambeste de fiecare data cand va intalniti.
In ceea ce priveste gesturile, nu exista mari diferente in functie de sex, insa s-a constatat ca femeile gesticuleaza ceva mi mult, iar barbatii folosesc gesturi mai ample.

Limbajul trupului la barbati
Nici in legatura cu atingerile nu sunt diferente foarte mari. Unele studii au demonstrat ca barbatii initiaza totusi mai multe atingeri la incepututl unei relatii iar femeile dimpotriva, in timpul casatoriei sau dupa ce relatia a dobandit stabilitate.
Totusi Dr. Peter Andersen in cartea intitulata simplu “Limbajul trupului” releva rezultatele unei cercetari pe care a intreprins-o impreuna cu profesor Laura Guerrero in legatura cu diferentele la nivel tactil. Ei au demonstrat ca atingerile intre persoane de sex opus sunt aproximativ in totalitate reciproce in toate etapele relatiei, ceea ce demonstreaza ca relatiile sunt atat de puternice incat partenerii isi adapteaza reciproc chiar si limbajul trupului.

Insa atingerile intre persoane de acelasi sex sunt mult mai reduse la barbati decat la femei, unii barbati respingand total acest gen de apropiere cu barbati pe care nu ii cunosc suficient de bine si refuzand cu siguranta sa fie sarutati de catre alti barbati sau sa ii sarute, evident, pe obraz. Acest gest este interpretat de ei ca o slabiciune si o manifestare tipic feminina. Ganditi-va si la formula de salut care acum a devenit foarte populara printre femei: “Te pup” . Cati barbati credeti ca o folosesc atunci cand se adreseaza unui alt barbat?

La nivel de pantomimica exista diferente clare. De exemplu, atunci cand merg femeile fac pasi mai mici, asezand un picior in fata celuilalat sau oricum apropiind mult mai mult picioarele in momentul in care pasesc si balansandu-si usor bratele si leganandu-si soldurile. Mersul barbatilor este mai hotarat, mai apasat, ei fac oasi mai mari, in timpul mersului picioarele sunt mai departate, exprimand forta si rigiditate.

Incercati sa analizati femeile din incaperea in care va aflati si apoi barbatii. Foarte des femeile isi tin picioarele apropiate sau in pozitie picior peste picior. In schimb barbatii de multe ori se lasa pe scaun, tin de obicei picioarele departate, fixandu-se parca in pamant. Pozitia lor este mai deschisa si oarecum provocatoare, pe cand femeile restrang oarecum spatiul.
Se pare ca barbatii prefera silueta in forma de clepsidra si talia subtire. Si studii recente au demonstrat faptul ca barbatii sunt foarte atrasi de talia subtire, multi alegand mai degraba aceasta calitate in defavoarea sanilor foarte mari. Se pare ca pentru un corp ideal, talia trebuie sa reprezinte aproximativ 70% din dimensiunea soldurilor. Dar asta nu inseamna ca femeia trebuie sa fie exagerat de slaba, ci numai ca in raport cu soldurile si cu conformatia, talia sa fie bine definita. Este binecunoscut faptul ca soldurile ample sunt percepute de catre barbati (desi uneori inconstient) ca un semn de sanatate si fertilitate, un aspect foarte important pentru ei.

In viziunea femeilor, forma ideala a unui barbat este cea de V, adica umeri lati, pectorali puternici, si talie usor subtiata. La nivelul inconstientului feminin aceasta conformatie este asociata cu fertilitatea. Totusi pentru majoritatea femeilor nu aspectul fizic conteaza cel mai mult, ci exista alte calitati care au prioritate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *