Industria modei, un pericol pentru tinere?

Modelul de 14 ani Fiona Geraghty ssuferea de bulimie si s-a sinucis in Taunton, England  anul trecut in iulie. Acum, coronerul  Michael Rose critica industria modei pentru ca a jucat un rol negativ in viata fetei.  In timpul investigatiei in Taunton, Rose a explicat

“Problemele de tulburari de alimentatie printre oamenii tineri, in special fete, nu au existat inainte de anii 70. Din acea perioada, industria de moda si revistele au inceput sa promoveze modelele slabe. Solicit, in particular revistelor din industria modei sa inceteze sa mai promoveze astfel de fotografii. Cred ca Vogue a luat recent decizia sa nu mai faca asta. Va implor, pentru familiile care sufera cel mai mult. Mi-e teama ca este o problema in crestere si pana nu incep sa o controleze va continua.”

Parintii Fionei spun ca boala fiicei lor a fost influentata de agresiunile de la colegiul King. Insa, conducerea neaga acuzatiile si spune ca “e mai degraba o cadere comuna de personalitate pentru fetele de aceasta varsta”. Asta suna ca un eufemism, dar este neclar care a fost cauza adevarata a sinuciderii fetei.

Atata timp cat industria modei e ingrijorata, exista cu siguranta vina expunerii si promovarii acelor modele foarte slabe in reviste si pe podiumuri. Industria modei a inceput sa impuna niste reguli si recent, Vogue a facut un pact sa promoveze imagini cu un corp sanatos. Insa, politica nu functioneaza intotdeauna, ca dovada a modelelor minore angajate de Marc Jacob si Diane Von Furstenberg. Dar asta inseamna ca industria modei ar trebui sa fie invinovatita de moartea Fionei Geraghty?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *