Astigmatismul

Astigmatismul este o afecțiune a ochilor comună, usor corectata prin ochelari de vedere, lentile de contact sau chirurgie.

Astigmatismul se caracterizează printr-o curbură neregulată a corneei. Acesta este un tip de eroare de refractie. Astigmatismul apare în aproape toată lumea într-o anumită măsură. Pentru curbură semnificativa, tratamentul este necesar.

Ochiul unei persoane este in mod natural de formă sferică. În condiții normale, atunci când lumina intra in ochi, se refracta uniform, creând o imagine clară a obiectului. Cu toate acestea, ochiul unei persoane cu astigmatism are forma mai mult ca o minge de fotbal sau din spate a unei linguri. Pentru această persoană, atunci când lumina pătrunde în ochi este refractata într-o direcție mai mult decat in cealalta, care permite doar o parte a obiectului în centrul atenției la un moment dat. Obiectele la orice distanta pot apărea neclare.

Astigmatismul poate fi ereditar și este de multe ori prezent la nastere. Aceasta poate duce, de asemenea, de la presiunea de la nivelul pleoapelor pe cornee, postura incorectă sau o utilizare crescută a ochilor pentru munca de aproape.

Care sunt simptomele?

Persoanele cu astigmatism nedetectat de multe ori au dureri de cap, oboseala ochilor și vedere încețoșată la toate distantele. În timp ce aceste simptome pot să nu fie neapărat rezultatul unui astigmatism, ar trebui să programați un consult oftalmologic dacă aveți unul sau mai multe simptome.

 

 

Astigmatismul

Cum e astigmatismul diagnosticat?

Optometristul sau oftalmologul poate diagnostica astigmatismul cu un examen de ochi aprofundat. Astigmatismul poate aparea cu erorile de refractie, cum ar fi miopie   și hipermetropie. Din păcate, de multe ori merge nedetectat la copiii de vârstă școlară.

Deoarece astigmatismul poate crește încet, ar trebui să vizitați optometristul sau oftalmologul ori de câte ori observați schimbări semnificative. Optometristii sunt instruiți special pentru a examina starea generală de sănătate a ochilor și pot prescrie ochelari și lentile de contact. Oftalmologii ofera ingrijire totală, inclusiv examene, diagnosticul si tratamentul bolilor prin medicație și operatie.

Aproape toate gradele de astigmatism pot fi corectate cu ochelari corect prescrisi sau lentile de contact. Pentru o persoană cu un grad redus de astigmatism, lentilele de corecție, pot fi necesare, atâta timp cât alte afectiuni cum ar fi miopie sau hipermetropie nu sunt prezente. Dacă astigmatismul este moderat până la mare, lentilele de corecție sunt, probabil, necesare.

Lentilele de corecție (ochelari sau lentile de contact). Pentru astigmatism, lentilele de corecție speciale, numite lentile torice sunt prescrise. Lentilele torice au o putere mai mare de reflectare a luminii într-o direcție decât in celalalta. După efectuarea testelor variate, medicul va determina lentilele torice ideale pentru astigmatism.
Chirurgie. O altă metodă pentru corectarea astigmatismului este de a schimba forma corneei prin refracție sau interventii chirurgicale cu laser. În timp ce există mai mult de un tip de chirurgie refractiva, tratamente specifice sunt recomandate individual.
Interventiile chirurgicale de refractie solicita ochi sanatosi, fara probleme retiniene, cicatrici corneene si orice boala de ochi. Pe măsură ce tehnologia avansează, devine din ce în ce mai important să se exploreze toate opțiunile și posibilitățile înainte de a decide care chirurgie refractiva si tratament este potrivit pentru tine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *