Cand un parinte vitreg apare in viata copilului tau

Chiar înainte de a va casatori, disciplina ar trebui să fie un subiect pe care tu și partenerul tău sa-l discutati și sa stabiliti noi reguli cu privire la cum va fi, eventual, aspectul cel mai greu din familia voastra, atunci cand apare un parinte vitreg. La început, tu ar trebui să fii principala persoana care stabuileste disciplina pentru copilul tau, până când copilul ajunge să-ti cunoască mai bine partenerul. Muncind din greu pentru a forma legături și construirea încrederii, soțul tau poate avea un rol mai activ în stabilirea limitelor și manipularea disciplinei. Iată câteva sfaturi despre cum să ajuti la formarea unei relațiii bune între copilul tau si noul parinte.

Dezvoltarea încrederii între cei doi este primul pas spre o relație bună. Deși este posibil să fi tu șef la început, trebuie să prezinti un front unit pentru copilul tau, și sa-l ajuti să înțeleagă că tatal vitreg il trateaza cu respect.

Stabileste reguli de bază pentru casa ca toată lumea să le urmeze. Copiii au nevoie de limite definite și dacă voi doi aveți reguli de bază pe care le puneti în aplicare, împreună, va ajută copiii sa înțeleaga cum se lucreaza in familie. Câteva exemple de reguli de bază sunt tratarea tuturor membrilor cu respect, munca   sa fie la fel pentru toată lumea, incepand cu curatenia pana la alte probleme. Regulile de bază ofera un cadru bun pentru copii.

 

Cand un parinte vitreg apare in viata copilului tau

 

După ce ati stabilit regulile de bază, aveți nevoie sa decideti cu privire la consecințe. Asigura-te că tu si soțul tau sunteti pe aceeași lungime de unda și amândoi trebuie să fiti consecventi. Atunci când copiii știu ce consecințe vor fi, și că voi doi le veti susține, de fapt ii face să se simtă protejați. Unele consecințele pot fi pierderea privilegiilor de la televizor sau jocuri video, telefon mobil, statul in casa, sau pierderea activității de week-end. Cel mai important lucru pentru voi doi ca mamă și tata este să fiti consecventi.

Fiți pregătiți pentru unele reacții negative. Copilul poate spune tatălui său ca el nu ii este părinte, și este posibil să auziti asta si de la copiii lui. Nu va angajati într-un argument, pur și simplu spuneti că nu va place când sunt lipsiti de respect și sa se obisnuiasca cu consecințele pe care le-ați stabilit amândoi. Deși cuvintele pot ustura, nu lua in mod personal. Puteți avea sentimentele ranite, dar nu reactionati fata de copil. Reprezentati autoritatea și trebuie să actionati ferm dar iubitor.

Urmând aceste sfaturi, tu si partenerul tau nou puteti atinge un echilibru in familia voastra extinsa. Lucrați împreună cu soțul pentru ca totul sa fie mai usor. Consecventa, dragostea, respectul vor lucra împreună pentru a ajuta copiii si vor face ca această tranziție si fie mai usoara pentru toti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *