Dezbatere pe tema situatiei politice din Romania in Parlamentul European

In Parlamentul European  a avut loc o dezbatere, la Strasbourg in legatura cu situatia politica din capitala. Aceasta se va incheia cu o rezolutie a Parlamentului European, dupa ce se va asculta pozitia informativa a Comisiei Europene,  reprezentată de Viviane Reding, comisarul pentru Justiţie, libertăţi fundamentale şi cetăţenie,  şi de preşedinţia Consiliului UE.

“Toată vara presa internaţională a discutat despre România, au fost declaraţii ale oficialilor europeni. Este firesc ca Parlamentul European să discute despre problemele care au fost preocupante pentru opinia publică internaţională, pentru statele membre şi Comisia Europeană. Parlamentul European este cadrul instituţional în care se discută despre evenimentele politice europene”, a declarat, pentru MEDIAFAX, eurodeputatul PDL, Cristian Preda. Acesta a spus ca PDL a cerut o dezbatere referitoare la situatia politica din tara noastra dupa  instalarea Guvernului Victor Ponta şi în 2 iulie,dar cei de la  PSD şi PNL şi-au convins atunci grupurile politice S&D şi ALDE că nu e cazul pentru o astfel de dezbatere.

“Colegii din USL şi-au convins atunci colegii că nu e vreme rea, ba chiar că vine vreme bună. Dar până la urmă, toată lumea a văzut că este o furtună, iar mulţi dintre colegii noştri populari s-au simţit frustraţi pe durata verii că nu au putut discuta despre România în condiţiile în care avea loc suspendarea preşedintelui ţării”, a explicat Preda.

El a mai precizat ca e surprins ca Ponta a a solicitat interventia plenului de la Strasbourg, la fel ca prim ministrul Ungariei Viktor Orban.

“E surprinzător cu atât mai mult cu cât a susţinut că situaţia din România nu a fost prezentată aşa cum a fost adevărul, iar acum avea o ocazie să explice. Mi se pare destul de şocant şi îi reproşez acest lucru. Poate că frica explică atitudinea lui sau e vorba de imaturitate politică”, a  declarat Preda. El a mai spus că eurodeputaţii PDL vor prezenta în plenul PE “punctul de vedere al cetăţenilor români care nu se simt incomodaţi de identitatea lor europeană şi consideră apartenenţa la UE un lucru pozitiv”.

“Apartenenţa la UE este un lucru bun pozitiv şi care nu trebuie să ne creeze complexe, reacţii emoţionale, ci doar raţionale”, a afirmat Preda, spunand ca asteapta prezentarea rezolvarii de catre Guvernul Ponta a solicitarilor adresate in iulie de  preşedintele Jose Manuel Barroso.

“Cred că în acest sens e important ca în acest moment să vedem lucrurile dintr-o perspectivă instituţională şi consider că Guvernul României trebuie să îşi ia în serios mandatul şi să nu se mai limiteze la discursuri de partid de opoziţie”, a  incheiat acesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *