Care este cea mai buna protectie solara?

Cea mai bună protecție solară este una pe care o vei folosi cu generozitate și în conformitate cu instrucțiunile de pe etichetă. In acest articol vom înțelege ingredientele de protecție solară, tipuri de protecție solară și mai multe.

Lawrence Gibson, MD, un dermatolog din  Rochester, Minn, spune ca oamenii pun intrebari dificile despre produsele de protectie solara și exista probleme controversate despre cea mai buna protecție solară. El oferă următoarele recomandări.

Care este cel mai bun mod de a alege produsele de protectie solara?

Incepe prin a cauta dincolo de subiectul cea mai buna  protecție solară. Du-te înapoi la imaginea de ansamblu, care este a te proteja de soare. Aici sunt trei lucruri principale de tinut minte:

Evitati soarele în orele de vârf. În general, acest lucru este între orele 10 și 16 – indiferent de anotimp. Acestea sunt principalele ore de expunere la ultraviolete (UV) radiații solare, chiar și în zilele cu cer acoperit de nori.

 

Care este cea mai buna protectie solara?
Purtați îmbrăcăminte de protecție. Aceasta include pantaloni, cămăși cu mâneci lungi, și ochelari de soare. Puneti pe cap o palarie cu boruri largi. În plus, investiti în haine care protejeaza de soare, pentru grădinărit, mersul pe jos, alergat – chiar înot.
Utilizarea protectiei solare. Utilizarea libera de protecție solară este o parte esențială a oricărui program pentru a vă proteja de soare.

Există două tipuri de lumina UV, care pot afecta pielea – UVA și UVB. Un spectru larg, de protecție solară este conceput pentru a vă proteja de ambele.

Razele UVA pot penetra adanc in piele si suprima sistemul imunitar. Acest lucru crește riscul de ridare și pete de vârstă. Razele UVB pot arde pielea. Prea mult expunere la UVA si UVB creste riscul de tumori cutanate, inclusiv o formă de cancer numit carcinom cu celule scuamoase. Cea mai buna protectie solara ofera protectie de la lumina UV.

Cea mai bună protecție solară e cu cel mai mare SPF?

SPF ca factor de protectie solara, este o măsură de cât de mult deviaza razele UVB. În prezent, nu există nici un standard pentru măsurarea protecției UVA.

Producătorii calculeaza SPF-ul bazat pe cât timp este nevoie pentru ca soarele sa arda pielea care a fost tratata cu protectie solara, comparativ cu pielea care nu a fost tratata cu protectie solara. Teoretic, cea mai bună protecție solară are cel mai mare număr de SPF. Multi dermatologi recomanda folosirea unui produs cu un SPF de 30 sau mai mult. Cu toate acestea, nu exista cel mai “bun” număr SPF. O protectie solara cu un SPF 60 ar putea fi mai buna decât una cu un SPF de 30, dar nu neapărat – și un produs SPF 60 este probabil să fie de două ori la fel de eficace ca si cel cu SPF30.

 

Care este cea mai buna protectie solara?

 

Pentru a înțelege acest lucru, amintiți-vă câta protecție solară este utilizată de obicei. Aceasta ar trebui aplicata bine sau suficient de gros pentru ca transpiram sau inotam.

Sunt produsele de protectie solara cu pulverizare mai bune decât alte tipuri de protecție solară?

Puteți utiliza protectie solara în orice formă: cu pulverizare, lotiune, crema, stick de ceară sau praf. Alegerea este o chestiune de preferință personală și care zonă a corpului sa o acoperi. Daca ai pielea uscata, ai putea prefera o crema – in special pentru fata. Un gel sau spray-ar putea să funcționeze mai bine pentru zonele acoperite cu par, cum ar fi pielea capului.

Ce ingrediente de protecție solară sunt cele mai bune?

Pentru a asigura o protecție cu spectru larg, Academia Americana de Dermatologie (AAD) recomandă produsele de protectie solara cu oricare din următoarele ingrediente:

Avobenzon
Cinoxat

Ecamsul

Mentil antranilat
Octilmetoxicinamat
Salicilat de octil
Oxybenzon
Sulisobenzonă
Ai putea întâlni avertismente că produsele de protecție solară cu oxybenzon pot irita pielea, mai ales daca esti sensibil la produsele de îngrijire a pielii. Cu toate acestea, o analiză recentă indica faptul ca produsele cu protectie solara cu 1-6 la suta oxybenzon nu prezintă un risc semnificativ de sensibilizare a pielii sau de iritare pentru cei mai mulți oameni.

Dacă doriți să evitati produsele cu benzon încercați o protecție solară pe bază de minerale. Cauta oxid de zinc sau dioxid de titan. Nici unul dintre acestea nu pare a penetra pielea, și produsele de protectie solara pe baza acestor ingrediente par a fi în siguranță, precum și eficiente.

Unele branduri de protecție solară sunt mai bune decât altele?

Încercați mai multe branduri diferite pentru a vedea care funcționează cel mai bine. Marca contează mai puțin decât modul de utilizare a produsului. În general, cauta o acoperire rezistenta la apa, cu spectru larg, cu un SPF adecvat – cel putin 15. Verificați data de expirare, și urmați instrucțiunile de pe etichetă.

Numai produsele de protectie solara care oferă o protecție de la UVA si UVB pot promova o acoperire cu spectru larg pe eticheta
Numai produsele de protectie solara cu spectru larg, cu un SPF de 15 sau mai mare pot pretinde ca reduc riscul de cancer de piele sau preveni imbatranirea pielii
Orice pretenții cu privire la reducerea riscului de cancer de piele sau de imbatranire a pielii   trebuie să fie însoțită de alte măsuri , cum ar fi purtarea de haine de protecție și a evita soarele amiezii
Produsele de protectie solara cu un SPF de cel puțin 2, dar mai mic de 15   nu ofera protectie de la arsuri solare – cancer de piele sau îmbătrânirea precoce

Există vreun adevăr în afirmația că utilizarea de protectie solara poate crește de fapt, riscul de melanom?

Cercetatorii nu inteleg de ce oamenii dezvolta melanom – o forma grava de cancer de piele. Există mai multe tipuri diferite de melanom, și nu toate tipurile sunt în mod egal legate de soare. Genetica joaca un rol-cheie, de asemenea. Mulți factori sunt implicați, ceea ce face greu de legat utilizarea de protectie solara cu cancer de piele.

Dacă aveți orice factori de risc pentru cancer de piele – mai ales o istorie de familie a bolii – consultati un dermatolog. Dacă observați orice modificări la nivelul pielii, cum ar fi excrescente sau sangerari, consultati un dermatolog imediat. Atunci cand sunt depistate precoce, cele mai multe forme de cancer de piele sunt tratabile.

Când utilizați protecție solară:

Aplicați cantități generoase cu 30 minute înainte de a merge în aer liber.
Utilizati protectie solara pe toate suprafetele de piele care vor fi expuse la soare – mai ales fata, urechi, mâini, brațe și buzele. Dacă nu aveți mult par pe cap, se aplică protecție solară în partea de sus a capului sau purtati o pălărie.
Reaplicati  protectie solara la fiecare doua ore – mai des dacă ati transpirat.
Reaplicati  protectie solara imediat după înot.
Amintiți-vă că nisipul, apa si zapada reflecta lumina soarelui și e important să se utilizeze protectie solara.
Deoarece razele UVA penetreaza sticla si norii, utilizarea de protecție solară chiar și atunci când este innorat sau vă aflați în interior, în camere cu o mulțime de ferestre.
Puteți aplica protecție solară pentru copii cu varsta de 6 luni. Țineți copiii mai mici la umbră cât mai mult posibil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *