Cat iti pasa de parul tau?

Ştiaţi că avem aproximativ 100.000 de fire de păr pe cap? Părul strălucitor este un semn de sănătate, pentru că astfel este reflectată lumina. Părul trebuie protejat de soarele puternic, de clor  şi de alţi factori nocivi care îi pot afecta sănătatea în mediul înconjurător. Când părul ne este deteriorat, acesta se usucă iar vârfurile se separă, devenind casante si rupându-se foarte uşor.Indiferent ce fel de păr are o persoană, dacă este drept sau ondulat, poate să îi fie afectată strălucirea. Sebumul, care este uleiul natural al părului, acoperă mai repede părul drept decât părul creţ sau ondulat, de aceea, părul drept poate părea mai strălucitor. În funcţie de cât de lung este părul cuiva, sau cât de repede creşte, capătul firului de păr este mai în vârstă cu ceva timp, de aceea, el a trecut prin câteva veri, a fost ars de soare, sau a intrat în apă sărată. Cât de mult îţi pasă de părul tău, se vede de la rădăcină, jucând un rol important în sănătatea acestuia.

Ce tip de păr ai?Cat iti pasa de parul tau?

Persoanele cu păr uscat şi creţ au nevoi diferite fata de persoanele cu părul fin şi întins. Dar toate tipurile de păr trebuie tratate cu grijă, mai ales când e umed. Părul umed se întinde uşor, fiind mai vulnerabil la rupere şi deteriorare. De aceea, uscarea părului cu feonul sau folosirea altor asemenea aparate îl pot afecta. Căldura puternică aplicată pe părul umed cauzează formarea unor bule în firul de păr, care duc la ruperea foarte uşoară a acestuia. Unele persoane afirmă că în timpul adolescenţei, părul le este foarte uleios. Asta, din cauza faptului că foliculii conţin glandele sebacee, care produc sebumul. În timpul adolescenţei, aceste glande devin hiperactive, din cauza schimbărilor ce au loc pe parcursul pubertăţii, astfel, producâmd mai mult sebum decât în mod normal. Ca şi acneea, sebumul este de obicei o problemă trecătoare pe parcursul adolescenţei.
Cat iti pasa de parul tau?
Dacă îţi speli părul în fiecare zi sau mai des, ar fi bine să alegi un şampon pentru păr sensibil, în locul unuia pentru păr gras. Pentru unele persoane, în special cele cu părul gras şi fin, sau fragil, şampoanele pentru păr gras pot să nu fie potrivite. Dacă ai părul gras, poţi să foloseşti un balsam pentru asemenea tip de păr.

Cat iti pasa de parul tau?Dacă părul tău este uscat, este bine să nu îl speli atât de des. Unele persoane au nevoie să-şi spele părul o dată pe săptămână, ceea ce este OK. Părul creţ este uscat în acelaşi timp. Tipurile de păr uscat şi creţ sunt de multe ori mai fragile decât cel drept, deci trebuie să ai grijă  ce produse de uscat sau îndreptat părul foloseşti.

Aparatele de îndreptat sau ondulatoarele, din păcate, pot usca prea mult părul dacă sunt folosite în exces. Citeşte instrucţiunile şi nu le folosi pe setări de temperatură maximă, şi dă-i părului tău o pauză din când în când. Întreabă-ţi stilistul sau dermatologul în legătură cu folosirea acestor produse.

Tratamentele chimice pot de asemenea să afecteze părul dacă sunt folosite necorespunzător. Dacă decizi că ai nevoie de un astfel de tratament, pentru a-ţi colora, îndrepta sau ondula părul, este bine să o facă un profesionist. Stiliştii care sunt pregătiţi în aplicarea acestor tratamente vor evalua tipul tău de păr şi vor decide ce fel de tratament ti se va potrivi cel mai bine.
Cat iti pasa de parul tau?
Căderea părului poate fi temporară sau permanentă, depinde de cauză. Dacă schimbarea stilului sau alte tratamente nu ajută, dute la doctor. Acesta îţi poate prescrie un tratament pentru stoparea căderii părului şi ajutarea lui să crească.

La fel ca şi corpul nostru, părul este sănătos atunci când ne alimentăm corect, facem exerciţii, şi îl protejăm de soare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *