Cracovia, o experienta gotica

Cracovia este un loc extraordinar pentru o vacanta daca vrei o aventura mai neobisnuita care sa iti dea gustul unei culturi stranii, intr-un oras rece, plin de istorie si gotic. De asemenea, costa putin si sunt atat de multe lucruri de vazut si de facut. Am mers in Cracovia in primavara lui 2008 cu o prietena, pentru ca vroiam ceva diferit de o vacanta obisnuita la plaja.
Asa ca a fost grozav, si muntii din Zakopane sunt o priveliste de neuitat. Daca vrei sa ajungi in Zakopane, va trebui sa iei trenul din Cracovia si dureaza cam 3 ore sa ajungi.

Zakopane

Cracovia, o experienta gotica

Ce am mai vazut interesant? Bineinteles, Auschwitz, partea preferata a prietenei mele. Nu a fost asa cum mi-am imaginat, asa cum am citit prin carti. Am simtit mai mult ca ma aflu intr-un fel de scoala abandonata, desi au existat momente nelinistitoare cand am vazut furnalele si camera plina cu par.

Am vizitat minele de sare din Wielizk, care au fost foarte interesante si stralucitoare, aratau mai mult a crsitale decat a sare, si castelul Wawel , de care am dat din greseala. Acesta s-a dovedit a fi unul dintre cele sapte centre energetice ale pamantului. A fost un castel impresionant si tipic pentru Cracovia, cu multa semnificatie istorica. Este chiar in centrul orasului si intrarea e libera.

Minele de sare de la Wielizk

Cracovia, o experienta gotica

Noptile pe care le-am petrecut in oras au fost complet diferite de orice altceva, o atmosfera unica si lumini neobisnuite. Alcoolul ieftin si oamenii din diferite parti ale lumii au facut ca noptile in oras sa fie explozive. Restaurantele au fost bune si similare ca atmosfera, si atat de ieftine, incat am oferit un bacsis de doua ori cat costul mesei.

 

Castelul Wawel

Cracovia, o experienta gotica
Locul este istoric, scenic si impresionant iar oamenii sunt draguti desi exista bariera limbajului. Cracovia e impresionanta din punctul de vedere al arhitecturii, cu cladiri gotice si biserici. Cultura se face cunoscuta prin showuri, festivaluri precum si mancarea unica.

Am fost si la Varsovia, si ne-am simtit foarte bine. Va recomand aceasta experienta, nu numai celor pasionati de istorie, dar si celor care va doriti ceva diferit, o aventura cum nu se poate mai incantatoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *