Cum sa faci propriul sapun de casa

Sa faci săpunul tau natural poate fi un hobby distractiv si oricine poate încerca și este, de asemenea, foarte accesibil. Există multe avantaje in a face sapunul tau, unul este că poti controla ingredientele, dacă ai alergii sau sensibilitati la sapunurile cumparate de la magazin. Atunci când faci săpunul tau propriu, poti începe de la zero și renunta la toate substanțele chimice și parfumurile care sunt adăugate prin producție, astfel încât să obtii un tip pur de sapun, care nu va irita pielea.

Cum sa faci propriul sapun de casa
Un alt avantaj este că puteți adăuga uleiuri suplimentare sau arome astfel ca sapunul va da pielii un parfum pe care il vei iubi. Dacă doriți să adăugați anumite parfumuri sau uleiuri, puteți face acest lucru atunci când faceti propriul săpun,  mai accesibil decât dacă ați achiziționa săpun de la magazin. Adesea, săpunurile cu o mulțime de uleiuri sănătoase și arome naturale sunt marcate în mod inutil pe rafturile magazinelor, astfel încât să va puteți răsfăța de un sapun de lux fără a cheltui bani in plus.

Cum sa faci propriul sapun de casa

Săpunul este de fapt doar un amestec de grăsimi sau uleiuri si lesie. Ingrediente suplimentare sunt adăugate atunci când este produs pentru a-l face moale și cu miros placut dar puteți controla ingredientele pe care le adăugați atunci când il faceți dumneavoastră. Cel mai simplu mod de a face sapunul este prin topire si turnare, si veți începe cumparand  o bază de săpun, care este un amestec de leșie și grăsime, apoi sa le topiti și sa adăugați ingredientele proprii.

Veți avea nevoie de un recipient mare, de măsurare a temperaturii. Veți avea nevoie, de asemenea, de baza pentru sapun, parfumuri, iar dacă preferați, coloranți. Pentru a face sapunul, puneti baza in recipientul de masurare atemperaturii. Pune in cuptorul cu microunde, acopera cu folie de plastic și încălzește, un minut. După fiecare minut, se amestecă ușor ca sapunul sa se sparga in bucăți. Va dura, de obicei, două sau trei minute pentru a topi complet toate bucatile.

Odată ce baza de sapun este topita, veți adăuga parfum sau uleiuri esențiale în acest amestec.  Dacă doriți să adăugați colorant, puteți amesteca culorile cu uleiul . Se amestecă baza de sapun cu parfum sau ulei esential, apoi se toarna in matrite. Fii atenta să nu stropesti sapunul. Acopera cu folie de plastic și lăsa-l să stea; este nevoie de obicei de două ore pentru ca sapunul sa se intareasca, și vei avea propriul sapun de casa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *