Mentine-ti relatia sanatoasa

Se spune că fiecare om este o insulă. Și e adevărat: relatiile bune sunt esențiale pentru fericirea și sănătatea noastră emoțională. Relațiile ne pot afecta si sănătatea  fizică.

Într-adevăr, un singur lucru cercetatorii stiu sigur este că abilitatea noastră de a simți dragostea și intimitatea este ceea ce ne ține sanatosi. Studiu dupa studiu a demonstrat că singurătatea este un factor de risc pentru boala, și că relațiile au un efect pozitiv asupra sănătății, de la inima la problemele de sănătate legate de vârstă.

Hraniti-va relatiile

Nu este întotdeauna ușor să păstrezi prieteniile și legăturile de familie puternice atunci cand esti ocupat cu munca, copii, și alte lucruri. Iată câteva sfaturi pentru păstrarea acestor relații sănătoase, chiar și în vremuri grele:

Vizitează prietenii și familia. Simplu, dar important. Fa-ti timp pentru a efectua un apel telefonic, trimite un e-mail, sau scrie o notă rapida.
Fa-ti prieteni noi. Stabilirea de noi contacte cu persoane care au un stil de viață similar poate ajuta sa te simti ca cineva înțelege provocările de zi cu zi.
Dacă te simțiți prea epuizata pentru a vorbi sau a reloationa cu persoane importante pentru tine, spune-le. Explică-le sentimentele tale. Această comunicare poate ajuta să vă simțiți mai bine.

Mentine-ti relatia sanatoasa

 

Moduri de a ajunge mai aproape de partenerul tau

Pentru multe dintre noi, un soț, un partener este cea mai importantă relație din viața noastră. Cu toate acestea, e greu sa comunicam chiar și atunci când trăim împreună. Aici sunt cinci sfaturi de la experti pentru a rămâne aproape de partener:

Ascultă cu televizorul oprit

Experții sunt de acord asupra acestui punct – ascultarea cu adevarat, poate reduce conflictul, crește nivelul de încredere, și conduce la un parteneriat mai satisfacator. Ascultarea poate parea simpla, dar este nevoie de mai mult decât de a fi în aceeași cameră în timp ce jumătatea ta vorbește. Arata ca iti pasă oprind televizorul, oferind atenția nedivizată, contact vizual.
Acest lucru este deosebit de important atunci cand partenerul tau este supărat. Daca asculti cu atentie, ai mai multe sanse de a înțelege problema și a găsi o modalitate de a ajuta.

Concentrați-vă pe lucruri pozitive.
Pe măsură ce timpul trece, veți începe sa va concentrati pe lucrurile care va deranjeaza in loc sa va concentrati pe cele pozitive. Dacă relația devine mai negativa decât pozitiva, te desparti.
Soluția este de a face un efort conștient si a va concentra pe lucrurile care vă plac la amandoi.Partenerul tau are multe calități, precum și lucruri care te înnebunesc. Uita-te la cele pozitive si nu mai fi cicălitoare. Cicaleala nu numai creează tensiune, dar de obicei nu duce nicăieri. Ce se poate face în schimb? Poarta un dialog …. În loc sa spui ceea ce nu iti place, ofera alternative.
Și amintiți-vă, sa echilibrati orice critici cu o doză mare de feedback pozitiv.

 

Mentine-ti relatia sanatoasa

 

Petreceti mai mult timp împreună

Pune în calendar timp pentru voi si întărește sentimentul de dăruire unul pentru celălalt.
Încercați să va bucurati unul de compania celuilalt pentru cel puțin câteva minute în fiecare zi, în special dimineața, la sfârșitul zilei de lucru, și chiar înainte de culcare. In acele momente puteti vorbi despre lucruri pozitive.
Dacă ești acasă opreste-te din ceea ce faci atunci cand partenerul tau ajunge și petreceti un moment împreună.

Atingeți-va mai des

Comunicarea fizica este la fel de importantă ca și comunicarea emoțională într-o relație. Acesta reduce tensiunea si ii arata partenerului tau ca iti pasă. Contactul fizic cu partenerul tau sparge gheața. Saruta-l si imbratiseaza-l in timpul zilei. Întotdeauna dormiti împreună în același pat.Relațiile bune sunt esențiale pentru fericirea și sănătatea noastră emoțională. Ele au, de asemenea, un efect pozitiv asupra sanatatii noastre fizice – influenteaza totul, de la sanatatea inimii la problemele de sănătate legate de vârstă. Menținerea unor relații sănătoase, nu este ușoara, dar se poate face cu putin efort.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *