Ce este mono-dieta?

Mono-dieta consta din consumul unui singur aliment timp de una sau mai multe zile, cu scopul de a-i oferi corpului o odihna pentru intarire si incurajarea de a se autopurifica. Alimentele utilizate frecvent in mono-dieta sunt pepeni, mere, orez brunsau o vegetala, de exemplu morcov sub forma integrala sau suc. Mono-dietele functioneaza destul de bine pentru numeroase persoane si sunt folosite in moduri si pentru motive similare ca si alimentatia alcatuita exclusiv din vegetale. Ce este mono-dieta?

Alegeti un fruct sau o vegetala cu care va impacati bine si pe care o puteti consuma exclusiv, fara probleme, timp de una-cinci zile. Mono-dieta poate fi urmata pentru perioade mai lungi, caz in care este recomandata supravegherea de specialitate. Adevaratul post este atunci cand nu consumati nici un fel de aliment, dar beti multa apa, de obicei, minim 3 l pe zi. Dintr-un litru se poate prepara ceai de plante. Posturile sunt recomandate de multi medici pentru detoxifiere si vindecare, dar este recomandabil sa se desfasoare sub supraveghere de specialitate. Unele persoane utilizeaza in mod imprecis termenul de post, , desi se refera de fapt la mono-dieta, sau la consumul exclusiv de sucuri proaspete ori chiar la o hranire simpla.  Desi toate acest eabordari prezinta propriile lor beneficii, din punct de vedere tehnic, nu sunt posturi reale. Unii pot considera ca alimentatia exclusiv cu vegetale face parte din categoria posturilor, dar o asemenea definitie ste inexacta.  Postul poate fi un instrument puternic si uneori spectaculos pentru vindecare si revigorare. De asemenea, peste bine de stiut ca persoanele care sufera de anemie sau de alte boli, care le pot pune in pericol sanatatea, nu ar trebui sa tina post. Aveti mare grija si cum alegeti alimentele, pentru a beneficia de calitatile lor nutritive.

Ce este mono-dieta?

-Cautati culorile. Consumati alimente cu o varietat emare de culori vii, si va veti da seama imediat ca va extindeti aportul de substante antioxidante. Exemple de alegeri bune de culori sunt: ceapa rosie in locul cepei obisnuite, grepfruturile rosii in locul celor albe sau roz, vegetalele cu frunza verde inchis, spanac, patrunjel in locul celor cu frunza verde spalacit. de exemplu salata iceberg.

Utilizati fructe si vegetale proaspete si congelate care au actiune nutritiva si antioxidanta mai mare decat a celor conservate, procesate, indulcite sau preparate. Alegeti uleiuri prospete nerafinate, de exemplu ulei de in sau ulei de masline extra pur, in locul amestecurilor de uleiuri vegetale existente de obicei in magazine.

Alegeti alune si seminte proaspete crude in locul celor sarate.

Alegeti vegetale crude sau usor preparate , in locul celor conservate, procesate sau supuse unui proces prelungit de preparare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *