Ce putem invata dintr-un esec

De ce ar trebui sa apreciem chiar si cea mai proasta relatie pe care am avut-o? A fi recunoscatoare pentru relatiile din trecut chiar si cele mai dureroase, e cheia de a ne deshide spre posibilitatea a unei relatii mai bune. Intrebarea este cum sa fim recunoscatoare pentru ceva care a cauzat durere, umilire si/sau abuz?  Si pentru ce sa fim recunoscatoare de fapt?

Orice relatie se intampla cu un motiv-ne ajuta sa evoluam. Desi, avem doua optiuni-ori intelegem lectia pe care ar fi trebuit sa o invatam si sa pretuim intelepciunea pe care am obtinut-o datorita situatiei sau ramanem captive pe taramul victimizarii si acumulam un bagaj emotional in timp ce atragem acelasi tip de relatie la nesfarsit.

Adu-ti aminte de cum erai acum 20 de ani. Ce e diferit la tine acum? Toate experientele negative so dureroase pe care le-ai avut te-au marcat. Daca alegi sa inveti din ele, acestea te vor face mai puternica, mai independenta, dar cel mai important, te pozitioneaza in a alege o relatie mai buna pe viitor creand o directie puternica in a experimenta ceva mai bun.

Ce putem invata dintr-un esec

Relatiile negative sunt situatii in care viata ne pune. Daca asta nu e ceea ce iti doresti, atunci ce este? Ce vei face sa eviti astfel de relatii in viitor? Ccu cat e mai socanta si dureroasa situatia, cu atat se imprima in subconstientul nostru ca trebuie sa evitam oameni si comportamente care ne-ar putea pune intr-o situatie similara.

Acesta este mecanismul care ne ajuta sa acumulam intelepciune si ne de posibilitatea de a ne autoghida in a crea relatia perfecta. De aceea ar trebui sa fim recunoscatoare. Exprimandu-ne recunostinta, de insusim valorile primite din relatiile trecute si ne protejam de comportamente negative.

Problema e ca este greu sa vedem asa lucrurile cand suntem in mijlocul unei despartiri dureroase. Cum sa scapam de resentimente si de a nu judeca oamenii care ne ranesc si sa le inlocuim cu recunostinta? Suna cam imposibil, dar nu e.

In primul rand, trebuie sa acceptam emotiile negative pe care le experimentam in acel moment. Permite-ti sa le simti cu adevarat dar sa fii constienta ca va trece. Nu incerca sa le faci sa dispara. Ele vor persista si mai mult daca faci asta. Asteapta sa-si urmeze cursul. Apoi paseste afara din situatie.

Imagineaza-te peste un an cum privesti inapoi spre aceasta experienta. Va avea aceeasi semnificatie ca acum? Care sunt semintele de intelepciune pe care le iei din aceasta relatie si vor face ele diferenta in viitor? Depinde de tine cum va arata viata ta.

Creeaza o viziune a unei noi relatii care isi va face locul in viata ta cand vei fi pregatita. Realizeaza ca acel comportament negativ pe care l-ai experimentat e ca o rampa de lansare in noua ta viata. Umple-te cu recunostinta asupra situatiei si a persoanei care a cauzat-o.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *