Ceapa umpluta

 Ingrediente

-5-6 cepe medii
-1 cana orez spalat
-1 rosie tocata
-1 lingurita pasta de tomate
-½ cana ulei masline
-1-2 cani apa fierbinte
-1 lingurita menta uscata
-½ lingurita condimente asortate
-½ lingurita zahar
-1 lingurita sare

Preparare
Taie ambele capete ale cepelor si indeparteaza coaja. Asigura-te ca cepele pot sa stea pe partea cu radacina in tava. Scobeste cepele folosind o lingura de metal. Pastreaza cel putin 3 straturi de la partea cu radacina. Toaca partile scobite pentru umplut. Amesteca cu celelalte ingrediente si pune apa intr-un bol. Cu o lingura, umple 2 treimi din ceapa cu amestecul pregatit. Intr-o tava pune cepele umplute. Adauga suficienta apa sa acopere trei sferturi din ceapa. Pune capacul si coace la foc mediu, pana cand cepele si orezul sunt gata, aproximativ 30-40 de minute.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *