Chiftele in sos

Ingrediente
-1 cana iaurt
-1lingura faina
-1 ou
-5-6 cani apa rece
-½ suc lamaie
-1 lingurita sare
-½ lingurita menta uscata
-2+2 linguri ulei canola
-½ lingurita paprika

pentru chiftele
~ ½ kg carne tocata
¼ cana orez
½ lingurita piper macinat
½ lingurita menta uscata
-sare dupa gust

 Preparare

Intr-un bol, amesteca ingredientele pentru chiftele folosind mainile. Ia bucati mici cat nucile si formeaza chiftele. Pune deoparte.
Pune 2 lingurite ulei de canola intr-o oala. Apoi, soteaza faina pana devine roz. Pune apa rece. Lasa sa fiarba amestecand ocazional. Adauga chiftelele si sarea. Acopera pe jumatate si lasa sa fiarba 15 minute. Intre timp, amesteca iaurtul cu sucul de lamaie si oul. Pune amestecul, in sosul fierbinte, amestecand constant. Mai gateste 2-3 minute. Intr-o tigaie mica, pune uleiul ramas de canola si amesteca cu menta si paprika. Odata ce aroma se imprastie in aer inchide focul.Pune acest amestec peste sosul cu chiftele si serveste fierbinte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *