Beneficiile argilei

Argila se poate folosi in scop terapeutic in urmatoarele boli dermatologice:

Arsuri-un strat de argila inmuiata in apa, cu grosimea de cel mult 3-4 cm, se pune pe un tifon si se aplica pe suprafata arsa. Se schimba din 2 in 2 ore pana ce apare noua piele refacuta. Apoi se continua cu 3-4 comprese pe zi in zona arsurii, unde se tin timpde 2 ore.

Psoriazis-pentru tratarea acestei afectiuni, argila trebuie amestecata cu sare grunjoasa, in proportie de 1:1.Aamestecul obtinut se aplica pe portiunile afecatte ale pielii, unde se lasa 1-2 ore, odata pe zi.

Alopecie-de trei ori se freectioneaza pielea capului cu un amestec de usturoi ras, suc de ceapa si apa de argila.

Seboree-daca parul este gras, se spala cu apa de argila, daca pielea fetei este grasa, se aplica masca de argila. In plus, argilele se pot folosi pentru eliminarea din organism a particulelor radioactive.

Larga utilizare a argilei in cosmetica este cunoscuta din cele mai vechi timpuri. Din ea se preparau diverse tipuri de creme, cataplasme pentru fata, maini si alte parti ale corpului, dar era utilizata si in tot felul de bai purificatoare si tonifiante.

Beneficiile argilei

De un interes deosebit este folosirea corecta a acesteia. In comert, exista argile propuse a fi utilizate astfel:se amesteca praful cu apa chiar inainte de folosire, diupa care se aplica amestecul obtinut pe piele sau par.  P e piata se gasesc si masti pe baza de argila  care au la baza o emulsie dintr-un anumit tip de argila in concentratie de 10-40 la suta. Alegerea tipului de argila se face in functie de problemele care sunt de rezolvat sau in mare masura, de starea pielii.

Argila amestecata cu apa se intareste repede  si de indata ce isi pierde umiditatea, efectul ei hidratant asupra pielii se uniformizeaza-ea micsoreaza porii si usuca piela. O asemenea masca poate fi nepotrivita pentru tenul uscat si cu atat mai mult, pentru cel sensibil.

Masca de argila sub forma de emulsie actioneaza mai bland asupra pielii si poate fi folosita pentru tenul normal, uscat si chiar sensibil. Masca emulsiva pastreaza mai bine umiditatea si are un efect hidratant mai accentuat. Mastile de argila se pot aplica pe tenul umed.

Beneficiile argilei

Folosirea argilei incalzite pentru tratarea zonei fetei si a decolteului trebuie limitata.  Are o mare perspectiva folosirea argilei in cosmetica cu conditia ca acestea sa fie pure din punct de vedere microbiologic si sa se respecte controlul privind continutul de metale grele. Mastile de argila -de preferat alba sau albastra- se combina bine cu diverse uleiuri -de trandafir, masline. Asemenea masti se pot folosi la orice varsta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *