Animalele de companie ne scapa de stres

Stresul te face sa te simti obosit, speriat și complet deconectat de la lume. Animalele de companie sunt aici pentru a vă oferi sprijin social excelent și sa va scuteasca de stres. Ele pot reduce cu ușurință neliniștile noastre. Potrivit unui studiu, daca petrecem timpul cu animalele de companie ne ajuta sa umplem mai multe goluri, ne face sa ne simtim   mai increzatori si sa facem fata stresului într-un mod mai bun. S-a dovedit faptul că joaca sau timpul petrecut cu animalele de companie poate reduce productia de hormoni de stres numit cortizol. Aceste modificări hormonale pot ajuta oamenii să se simtă mult mai relaxati.

Domeniul științei, care studiază efectul  animalelor de companie asupra sănătății umane, este cunoscut sub numele de Antrozoologie, Aceasta câștigă popularitate în lume. Nu este altceva decât studiul relației dintre om și animale. Animalele de companie joacă un rol important în îmbunătățirea sănătății și bunăstării persoanelor cu afectiuni medicale cronice. Ele ne ajută să ne relaxam și sa scapam de stres în mai multe moduri, mai ales după o zi grea. Ar trebui să aratam întotdeauna grija noastră și bunătatea față de ele, deoarece într-adevăr merită.

 

Animalele de companie ne scapa de stres

 

Sa ai un animal de companie poate reduce stresul ca oamenii se simt mai bine, avand o satisfacție de împlinire. Animalele de companie cum ar fi câinii pot stimula o persoană să facă exerciții, care este foarte bine pentru alinarea stresului și sănătate. Cainii pot ajuta, de asemenea, o persoană sa se simtă în siguranță din perspectiva securității. În mod similar, admirarea unui pește face oamenii să se piardă în propria lor lume. Animalele de companie ofera dragoste necondiționată, care este foarte importanta pentru oamenii care stau singuri. Studiile au aratat ca animalele de companie pot oferi beneficii psihologice și fizice, prin încurajarea proprietarilor să iasă, facilitând implicarea în comunitate și interacțiunea socială.

Potrivit oamenilor de știință, sa ne impartim viața cu animale de companie ajută la reducerea stresului. Mai multe studii, inclusiv un raport de studiu de trei ani, a relevat ca animalele de companie ajuta la reducerea tensiunii arteriale. Apariția tensiunii arteriale cauzate de stres poate duce la atac de cord prin slăbirea vaselor de sânge. Unele studii de cercetare, de asemenea, arata că pacienții care au facut un atac de cord supravietuiesc mai mult daca sunt proprietarii unor animale de companie. Câinii ajuta la îmbunătățirea competențelor sociale la copiii cu autism.

 

Animalele de companie ne scapa de stres

 

Starea de spirit generală este îmbunătățită cu ajutorul animalelor de companie. E dificil pentru proprietarii de animale de companie să rămână tristi după ce au avut parte de o primire călduroasă din partea animalelor de companie. Ele ne ofera sprijin social și emoțional. Un studiu recent a aratat ca oamenii sufera de mai puțin stres, când au fost cu animalele lor de companie, mai degrabă decât cu prietenii sau soții. Animalele de companie nu au nevoie de noi să fie întotdeauna într-o stare de bine. Ele ne iubesc chiar și atunci când suntem într-o dispoziție proastă. Este important să realizăm că a avea un animal de companie poate reduce stresul și să ne sprijine atunci când trecem prin situatii mai dificile. Oamenii pot fi ei înșiși cu animalele lor de companie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *