Copiii si calculatorul

De-a lungul ultimilor ani, computerele au devenit un element de uz casnic mai mult decat popular. Luxul trimiterii de email-uri decat  mesaje pe telefon este mult mai atragator. Verificarea stirilor, meteo, sportului  prin intermediul internetului este o comoditate de care mulți profită.

Viața copiilor noștri  se afla deja sub influența  tehnologiei – și acesta este doar începutul. Calculatoarele și Internetul sunt aici pentru a rămâne și titlurile de pachete software destinate copiilor mici continuă să crească. Stiinta computerului   a devenit o disciplină obligatorie în școlile indiene. Astăzi, găsim calculatoare peste tot, dacă vom merge pana si sa rezervam un bilet de tren sau  la o bancă. Acest lucru se datorează faptului că este mai rapid și ne ajută să ne finalizam munca  fără greșeli. Deci, părinții au înțeles necesitatea de a ajuta copiii sa dezvolte abilități puternice de calculator.Copiii si calculatorul

Copiii învață să citească și să scrie cu jocuri de calculator. Ei citesc povestile de culcare on-line în loc sa le citeasca in pat cu părinții lor. Încet, traditiile se rup si calculatorul devine instrument de învățare al copiilor. Mulți părinți le cumpara jocuri de calculator in loc de  jocuri logice  și  cărți.

Cel mai important mod de învățare pentru copii este interacțiunea cu ceilalți. În cazul în care stau în fața ecranului toată ziua, ei nu învață să împărtășească experientele cu ceilalti sau ceva  simplu ca bunele maniere. Copiii au nevoie să fie în contact cu alți copii, adulți, și animale. Ei au nevoie sa experimenteze lucruri in afara, nu de pe un ecran de computer.

Copiii si calculatorul

Când copiii se logheaza la computer, nevinovăția lor este de remarcat. Copiii sunt o țintă ușoară pentru adulții care se prefac ca au interese similare. Infractorii sexuali de chat online, de multe ori discuta  cu copiii și fac apoi planuri pentru aflarea de informații  despre ei.

Copiii sunt nevinovați și onestitatea pe calculator le poate ridica unele probleme uriașe. Ei nu cunosc unele lucruri și, de obicei, acest lucru va dăuna  în final.

Un beneficiu al vârstei este acela că copiii sunt din ce în ce mai inteligenti. Ei sunt în creștere astfel vor avea  un avantaj imens. Alfabetizarea pe calculator deveni un loc de muncă de calificare imens si simt confortabil cu unul va pune-le cu un pas înainte. Copiii vor avea, de asemenea, posibilitatea de a finaliza temele on-line.

În general, copiii pot beneficia de computere, dacă sunt folosite cu înțelepciune. Părinții care supraveghează copiii atunci când sunt pe computer se pot asigura că totul se desfasoara  în condiții de siguranță.

Computerele sunt de viitor, dar vechile tehnici de modă de învățare nu trebuie să fie uitate. Un copil are nevoie de a interacționa fizic cu alți oameni, și nu să învețe totul de la computere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *