Creeaza locul tau de evadare

Dacă petreci mult timp la domiciliu, indiferent dacă lucrezi sau îngrijesti gospodăria și copiii, te  poti simti uneori ca și cum ai  fi prinsa. Ai nevoie de un loc numai al tau! Vă vom arăta cum să creați evadarea perfectă unde sa puteți citi o carte, sa trageti un pui de somn și sa stati singura pentru o vreme. Urmați aceste sfaturi și, în curând veți avea un loc de relaxare chiar la domiciliu!

Păstreaza-l simplu
Pentru a crea un loc de refugiu la domiciliu, nu veți avea nevoie de o redecorare completa –  chiar nimic extrem de drastic. Câteva modificări ieftine pot face toata diferența pentru a crea un spațiu care sa-ti aparțina. Găseste doar un loc care este liber ca sanctuar personal.

 

Creeaza locul tau de evadare

 

Adauga culoare
Culoarea este un factor mare în stabilirea starii de spirit pentru un spațiu. Designerii și psihologii sunt de acord ca verdele și albastrul au efect calmant , dar si tonurile calde de liliac, coral și chiar nuanțele de alb pot seta, de asemenea, scena pentru un mediu relaxant. În timp ce tendințele pot veni și pleca, o schemă de culori liniștitoare va ramane in timp.

Un colț confortabil
Utilizați mobilierul existent pentru a crea un colț confortabil fara bani. Așezați scaunul preferat lângă o fereastră cu o bună vedere și adăugați lateral o masuta, cu o lampă decorativă. Arunca perne de pluș moi și vei avea un loc confortabil pentru a savura cafeaua de dimineață, lectura cartii preferate sau pur si simplu sa te poti bucura de un apus de soare.

 

Creeaza locul tau de evadare

 

Folosiți-vă simțurile
Lumanarile sunt o modalitate foarte bună de a stabili ușor și ieftin un ton pentru o cameră. Parfumurile, cum ar fi iasomie si salvie sunt, de obicei calmante si linistitoare. Chiar si scortisoara poate fi liniștitoare în contextul potrivit. Aromele de citrice sunt cunoscute a fi revigorante și dau o senzație de prospețime  estivala într-o cameră.

Găseste modalități creative de a încorpora parfumul tau preferat in decor. Pune lumânări in varful unui vas decorativ sau umple un vas de sticla frumos colorat, cu potpuriu. Puteți utiliza chiar și produse cum ar fi Glade sau lumânări fără flacără care se potrivesc perfect cu decorul locuinței, indiferent de stilul tau.

 

Creeaza locul tau de evadare

 

Fara dezordine
Într-un mediu relaxant, cu cat e mai putina dezordine, cu atât mai bine. Acest lucru înseamnă că nu exista stive de hârtie sau ceva care te distrage cu munca, facturi, program etc. Utilizați containere, cutii decorative și rafturi pentru a menține lucrurile ordonate și la vedere.
Evadeaza in natura
Acesta este locul tau de evadare, așa că lasă totul în urmă, chiar dacă e doar pentru câteva momente. Dacă este posibil, păstreaza acest spațiu fara aparatura tehnologica, care ține mintea ocupata.  Lăsați de smart-phone-ul afara si televizorul oprit.

Pentru liniste suplimentară înconjoară-te cu natura. Plantele sunt o modalitate buna de a induce relaxare. În ciuda dimensiunilor, prezența lor într-o cameră este revigoranta. Fiecare cameră ar trebui să aibă plante si elemente din natura.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *