Remedii naturale impotriva caderii parului

Desi exista o varietate de tratamente medicale care pot trata eficient multe cazuri de cadere a parului, multe persoane aleg metoda naturala. Si cum multe din aceste metode si remedii naturale pot oferi un tratament eficient, utilizarea lor si rezultatele asteptate trebuie intelese cat mai bine in primul rand.

De ce remedii naturale?

Prin folosirea remediilor naturale, se evita durerea, inconvenientele, si relativ costurile ridicate ale tratamentelor medicale. In plus, multe persoane care urmeaza un stil de viata natural prefera baza organica a remediilor naturale. Cel mai bine dintre toate, remediile naturale sunt usor de amestecat si utilizat si nu au efecte secundare, deseori asociate altor tratamente pentru caderea parului.
Plante, uleiuri esentiale si masaj
Cele mai comune leacuri impotriva caderii parului sunt plantele si uleiurile esentiale. De-a lungul timpului, oamenii de stiinta si populatia in general au inceput sa accepte efectele multor substante naturale in vindecarea bolilor. Cand sunt folosite singure sau amestecate sa formeze o pasta, aceste plante stimuleaza cresterea parului.
Remedii naturale impotriva caderii parului
Ardeiul iute-acesta poate fi amestecat cu apa si aplicat pe zonele afectate ale scalpului. Ardeiul irita pielea si cauzeaza eliberarea histaminelor in zona. Aceste histamine produc divizia celulelor si incurajeaza producerea foliculilor.
Rozmarin si salvie– aceste doua plante pot fi fierte impreuna pentru a face un amestec care sa ajute la cresterea parului. Dupa ce ati strecurat apa de pe plante, clatiti-va dupa samponare. Acestea vor ajuta la stimularea producerii de foliculi.
Aloe Vera – s-a dovedit ca aceasta planta pastreaza balanta nivelului pH-ului pielii scalpului, curata foliculii si vindeca pielea iritata. Aplicata sub forma de gel sau lichid, direct pe scalp, aceasta ajuta la activarea enzimelor in corp care sunt responsabile pentru cresterea normala a parului.
Uleiurile esentiale de sofran, lavanda, cimbru si cedru-aceste uleiuri stimuleaza producerea foliculilor, dilata vasele de sange pentru o irigare optima, si relaxeaza pielea. Aplicarea acestor uleiuri ori singure ori amestecate cu ulei de jojoba, ajuta parul sa creasca in zonele unde acesta a cazut.
Remedii naturale impotriva caderii parului
Nu conteaza ce plante sau uleiuri esentiale alegi pentru tratamentul impotriva caderiii parului, caci poti sa-i cresti eficienta prin masaj. Prin masarea pielii scalpului, cel putin 15 minute inainte sau in timpul aplicarii, poti creste stimularea foliculilor, irigarea cu sange a zonei si ajuti uleiul sau planta sa patrunda mai adanc in piele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *