Semnele unei relatii nesanatoase

O relatie sanatoasa poate fi un mod minunat de a simți căldura și prietenia unei alte ființe umane. O relatie sanatoasa se evidențiază prin onestitate și respect unul pentru celalalt. Uneori, însă,  exista semne că o relație nu merge bine si ar putea fi o relatie nesanatoasa. Cunoașterea semnelor unei relatii nesanatoase poate ajuta cu recunoașterea faptului că este necesar să o termini.
Semne emoționale
În timp ce există sunt diferite stadii de atașamente emoționale în relații nesănătoase, gelozia este unul dintre steagurile de roșii care arata ca relația este nesănătoasă. Uita-te la semne de furie în timpul unei discutii, mai ales dacă discutia include țipete, aruncarea de obiecte sau contact fizic, cum ar fi lovirea.
Semne comportamentale
Comportamentul unei persoane poate fi un bun indicator al modului în care persoana simte despre altcineva. Unele semne de comportament ca o relatie este nesanatoasa includ presiuni de a avea un contact intim înainte ca acea persoană sa fie pregătită. În cazul în care un partener încearcă să te insulte sau râde cu altă persoană de tine relația e nesanatoasa. Consumul de alcool, droguri sau limbaj agresiv poate fi alt  indicator.

 

Semnele unei relatii nesanatoase

 

Există și alte semne ale unei relații nesănătoase. Un semn este atunci când unei persoane ii este întotdeauna frică de reacția celeilalte persoane. În cazul în care o persoană este mereu precauta în ceea ce spune, din cauza ca se teme de reacția partenerului, acest lucru poate indica ca exista probleme. Un alt indiciu apare atunci când o persoană vrea să știe mereu unde se duce partenerul si cu cine. Aceasta prezintă comportamentul cuiva care dorește să controleze relatia, lucru care este nesanatos.

Abuz fizic
Abuzul fizic este definit ca fiind orice violență sau forță fizică, care duce la dureri, vătămări corporale sau tulburări. Semne de abuz fizic includ vânătăi, entorse, fracturi, arsuri, si pierderea parului. Există, de asemenea, indicii comportamentale ale abuzului fizic, cum ar fi o victimă care nu e capabila să explice cauza rănilor. O victimă a abuzului fizic ar putea avea, de asemenea, o istorie de spitalizari suspecte.

 

Semnele unei relatii nesanatoase

 

Lipsă de respect
Lipsa de respect este un semn major de pericol într-o relație, deoarece respectul este una dintre bazele oricarei relații. Chiar dacă lipsa de respect nu are loc în moduri evidente, fizice (cum ar fi lovirea sau abuz sexual ), există forme subtile, dar puternice de lipsă de respect de care sa fim conștienți într-o relație. Observand ca soțului i se scurg ochii atunci când vorbește cu o tipa, foloseste un ton ocrotitor sau apelative suspecte sunt toate semne de lipsă de respect.
Critica constantă și defensiva
Un alt semn de pericol într-o relație este atunci când unul dintre soți se supara pe celălalt și se plânge despre el. Celălalt soț raspunde defensiv, justificând de ce el are dreptate sau oferind   un răspuns care începe cu “da, dar.” Acest lucru face ca soțul sa devina chiar mai critic și furios, făcând ca al doilea soț sa fie tot mai defensiv. Acest ciclu de critici și defensive poate duce la o mare frustrare intr-o relatie si nu numai ca dauneaza relației, dar scade stima de sine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *