Cum faci fata unei infidelitati

Orice e posibil, spun optimistii, dar cum poate fi construita increderea dupa o aventura, e greu de estimat. Sentimentele care vin dupa un act de infidelitate raman pentru foarte multe vreme. Reactiile initiale de resentimente, dezgust sunt acompaniate de pierderea increderii. Nu conteaza ca aventura extraconjugala a fost un simplu foc de paie, cel tradat vede infidelitatea si tradarea. Mariajul poate fi solid, insa o aventura duce la ruptura si instabilitate.

Cand un partener are o aventura si cel tradat afla despre ea, cu ce gen de sentimente avem de-a face?

 • de ce nu a putut sa-mi spuna ca ceva nu e in regula cu casnicia noastra
 • oare nu realizeaza ca infidelitatea ne poate ruina casnicia
 • am fost tradata, te astept sa uit si sa iert usor?
 • de unde stiu eu ca acesta a fost prima si ultima aventura
 • oare ma mai iubeste? de fapt, m-a iubit vreodata?
 • ce am facut sa-l trimit in bratele alteia?
 • oare sunt asa dezastru in pat?
 • oare cum am fost atat de oarba, de proasta, de nu am observat?
 • aceasta casnicie e pe butuci, daca ramanem impreuna, e doar pentru copii
 • sper sa nu iau vreo boala, cine stie cu cate s-a mai culcat
 • m-a transformat intr-o persoana cinica, de acum inainte, nu voi mai crede nimic din ce imi spune
 • cred ca increderea in propria ea persoana e la minimum

De ce o aventura? Inainte sa vorbim despre problema reconstruirii increderii dupa o relatie extraconjugala, trebuie sa vedem de ce suntem inselate. Aceste motive pot indica posibilitatea reimpacarii si repararea increderii pierdute.

Tineretea

Barbatii sunt de obicei cei care vaneaza femei tinere, iar femeile pot face la fel. Le place sa flirteze si iau in considerare sa aiba o aventura.

Plictiseala in casnicie

Plictiseala e ceva periculos. Sti vorba ca o minte odihnita e lucrul diavolului. Cuplurile tind sa se afunde in rutina zilnica a mariajului lasandu-si relatia fara oxigen. Energia le este directionata catre casa si cariera, copii, datorii si alte lucruri. Cuplurile gandesc usa garajului trebuie reparata, dar uita sa intrebe mariajul nostru nu trebuie reparat?

Diferente ireconciliabile.

Cand cuplurile nu comunica diferite lucruri, incep certurile. Cand aceste certuri devin prea frecvente, incept sa se indeparteze si tind sa duca vieti separate.

Sex insuficient

Lipsa sexului dintr-o casnicie poate sa duca la indoieli si la o deconectare din partea celui respins constant. Daca nevoia de sex e urgenta si disponibila in alta parte, va fi dificil pentru partener sa nu fie infidel. Nevoile biologice ale unei persoane trebuie satisfacute. Doar stii cum e sa-ti fie foame.Cum faci fata unei infidelitati

Fa fata infidelitatii

Daca afli ca partenerul ti-a fost infidel, esti indreptatita sa simti furie. E natural sa reactionezi emotional si chiar sa vrei sa pleci de acasa si sa stai altundeva. Aminteste-ti ca in unele cazuri infidelitatea nu se refera la a jigni partenera de viata. Un act de infidelitate genereaza sentimente de indoiala si neincredere a partii inselate. Forteaza ca cel inselat sa ia in considerare despartirea si sa devina mult mai in garda.

Pleaca de acasa daca ai nevoie si petreceti un timp separati pentru a va gandi si a te recupra emotional dupa soc. Cand te calmezi, unul din voi trebuie sa ia initiativa dialogului. Dorinta de a vorbi fara insulte si furie este primul pas pozitiv in a face fata infidelitatii cu mintea deschisa.

Ce poti face? Iata cateva sugestii.

 • daca amandoi sunteti de acord sa vorbiti nu numai despre infidelitate dar si despre alte aspecte ale casniciei, nu spune nimic negativ despre trecut. Concentreaza-te pe prezent si pleaca de aici.
 • daca tu ai inselat, admite asta fara sa te justifici sau sa te aperi
 • daca tu esti cea inselata, intreaba-ti partenerul de ce a facut-o. Asculta-l fara sa-l  intrerupi.
 • continuati dialogul daca e posibil, si simtiti-va amandoi confortabil in timp ce faceti asta, discutati fara resentimente
 • evita acuzatiile. Vorbiti despre ce nu e in regula despre mariaj, dar cu mult tact si diplomatie
 • va exista un punct in care veti aduce in discutie daca sa o luati de la capat sau daca situatia e fara speranta

Daca amandoi decideti ca nu mai are rost si situatia e fara speranta, nu dispera. Mai e o solutie. Intrebati-va daca un terapeut va poate salva relatia. Daca sunt copii implicati, merita sa faceti eforturi pentru a salva relatia. Demonstreaza ca va ganditi ca alte fiinte umane au de suferit in urma unui divort. Daca decideti sa vedeti un terapeut, felicitari! Asta inseamna ca va doriti sa salvati casnicia. Daca sunteti casatoriti de cel putin 5 ani, atunci merita.

Crezi sau nu, cateodata, un act de infidelitate face ca mariajul sa fie mult mai bun. E ca atunci cand apare o furtuna si oamenii isi pun la bataie instinctele de supravietuire. Cand furtuna se termina, atunci incepi sa iti vezi partenerul in alta lumina si sa-i descoperi calitati pe care nu credeai ca le are.

Ia actul de infidelitate ca pe un catalizator. Increderea va veni in timp, dar fii optimista si crede in miracole.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *