Gelozia pe Facebook

Imaginați-vă că vă conectați pe Facebook, și veți vedea o imagine a partenerului  îmbrățișand-o pe fosta iubita   la o petrecere . Cum ați răspunde? Potrivit cartii lui Miller și Perlman   Intimate Relationships  bărbații și femeile răspund diferit la gelozie.

Când au fost confruntate cu probabilitatea ca prietenul lor poate fi atras  de o altă femeie, femeile tind să lucreze pentru îmbunătățirea relației  prin a deveni   mai atractive decat rivala  lor, în timp ce arată indiferența. Ca urmare, femeile au  mai multe sanse decat barbatii de a provoca gelozia partenerului în scopul de a testa cât de mult ii pasă  partenerului de relatie. Cu alte cuvinte, femeile se așteaptă  ca barbatii să reacționeze la gelozie în același fel în care o fac ele.

Atunci când se confruntă cu o  scena de gelozie-barbatii se străduiesc să isi protejeze egoul, prin confruntarea cu rivalul lor. Pentru femei  este clar: gasirea de modalitati de a testa relația mai degrabă decât a-si face prietenul  gelos prin intermediul Facebook.

5 masuri pentru a preveni gelozia pe Facebook
Desi partenerul tau nu poate nu ti-a menționat, se uita  la fiecare parte din profilul  tau de Facebook și monitorizează toate poveștile  în fiecare zi. Deci, pentru a preveni orice situații confuze și potențial  dureroase,  urmeaza   5 pași pentru a preveni gelozia pe Facebook:

1.Scoate-l pe fostul iubit din lista
Da, amândoi ati spus că veti rămâne în continuare prieteni după despartire, dar există modalități de a fi prieteni in afara Facebook, fără să știe toată lumea despre asta. La urma urmei, tocmai v-ați despărțit, și văzând poze cu el, nu te va ajuta să intri intr-o relație mai devreme.

2.Da untagg la pozele cu tine si fostul
Deși procesul de untagging la acele fotografii cu tine si fostul este plictisitor și, eventual, chiar dureros, noul tau partener   va căuta cu siguranță prin aceste fotografii. Vrei cu adevarat ca noul tău partener sa se simta  nesigur si sa inceapa sa faca comparatii intre el si fostul tau iubit?

Gelozia pe Facebook

3. Comunica cu partenerul tau
Dacă crezi  că prietenii tăi ar putea să te eticheteze într-o imagine necorespunzătoare de noaptea trecută, spune-i partenerului tau despre ultima noapte înainte de a vedea imaginea. În acest fel, partenerul tau va invata sa aiba încredere în tine in loc sa te intrebe ce încerci să ascunzi.

4. Petrece mai mult timp cu partenerul tau
Mai mult timp cu partenerul tau  si mai putin petrecut pe Facebook, si mai puțin gelos  va fi. Petrece mai mult timp cu partenerul tau, in loc  sa il urmaresti pe Facebook, pentru ca va permite ca voi doi să va cunoasteti mai bine. Serios, partenerul tau are, probabil, alte filme  preferate și alte cărți decât cele pe care le-a postat pe Facebook cu cinci ani în urmă –   cunoasteti-va reciproc interesele actuale.

Gelozia pe Facebook

5. Schimbați setările de confidențialitate
Gelozia este genetică. Deci, în cazul în care partenerul tau devine foarte gelos, și  va certati mult in legatura cu ceea ce partenerul tau  găsește în profilul tau de Facebook, ia în considerare modificarea setărilor de confidențialitate .

Cum faci fata unui partener gelos
Crezi ca e prea tarziu  sa eviti sindromul de partener gelos? Din moment ce nu   poti împiedica   gelozia partenerului 100 la suta, un mod constructiv de a-i îmbunătăți sentimentele  este sa-i amintesti   cât de minunat este. Potrivit cartii lui Miller și Perlman,  având o înaltă stimă de sine – știind că ești o persoană merituoasa și valoroasa – te ajută să păstrezi gelozia la niveluri gestionabile.

Deși poate fi greu sa faci fata unui partener gelos, cum te-ai simti daca partenerul tau nu ar fi gelos sau ar fi indiferent la ceea ce faci? Cu toate acestea, deși ne simtim mai bine atunci când partenerul nostru devine un pic gelos, gelozia poate avea consecinte neplacute.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *