Cum iti dai seama ca micutul tau are nevoi speciale

Mulți părinți isi fac griji dacă copiii lor au nevoi speciale sau nu. Unele nevoi speciale se vor manifesta in copilaria timpurie, în timp ce unele nu sunt evidente abia la inceperea școlii elementare sau mai târziu. Nu contează ce situație este, în cazul în care aveți un copil cu nevoi speciale, este esențial să se ia măsuri și să ajutati copilul cat mai curând posibil.

Probleme sociale la începutul copilariei

În cazul în care copilul are probleme sociale, ele se vor deveni evidente mai degrabă de începutul primilor ani. Tulburări cum ar fi autismul sau sindromul Asperger au tendința de a apărea la grădiniță. Parintii si ingrijitorii vor observa cu siguranță  daca  un copil poate avea o tulburare sociala, deoarece acel copil nu va dezvolta aptitudini sociale la fel ca restul copiilor din grupa lui de vârsta. Mulți copii de vârsta preșcolară au aceleași modificări de dezvoltare ca și un copil cu autism si nu se va dezvolta, împreună cu grupul de la egal la egal. Dacă bănuiți că copilul dumneavoastră ar putea avea autism sau tulburare Asperger, este foarte important să vorbiti cu medicul     și va veti da seama cum sa gestionati mai bine nevoile copilului pe viitor.

Cum iti dai seama ca micutul tau are nevoi speciale

 

 

 

Dizabilitățile de învățare apar în scoala elementara

Copiii care au dizabilități de învățare nu vor avea semne până la scoala elementara . Copiii cu dizabilități de învățare tind să aibă probleme de citire, scriere, matematica. Deoarece aceste abilități sunt dezvoltate în scoala elementara , copiii  vor începe să stea in afară de   grupurile lor. Profesorii trebuie să alerteze părinții cu privire la copiii lor și dezvoltarea lor de învățare. Dacă bănuiți că copilul dumneavoastră are o dizabilitate de învățare, este important să se lucreze cu profesorii pentru a integra copilul intr-un program care il va ajuta. Odata ce copiii raman în urmă la matematică și citire, este foarte dificil sa-i prinda din urmă pe ceilalti.

 

Cum iti dai seama ca micutul tau are nevoi speciale

 

Ajutor pentru dislexie

Dacă credeți că copilul dumneavoastră are o problemă de dislexie, trebuie să discutați atât cu copilului cat si cu medicul, precum și cu un consultant educație școlară specială. Aceste persoane va vor ajuta să vă pregătiți mai bine copilul  daca are această problemă, pentru că cu siguranță va face față si isi va dezvolta abilitățile. Desi există mai multe medicamente pentru tulburari de comportament, nu există nici o pastila magica, care poate trata in mod eficient dislexia, astfel încât copiii vor trebui să învețe să se adapteze la o lume care are sens foarte putin pentru ei.

Colaborati cu profesorii 

Unul dintre cele mai importante lucruri pentru părinți este să ia în considerare școlile pentru a ajuta copiii. Mulți părinți ajung sa se lupte cu școlile pentru că cred că știu ce este cel mai bine. Profesorii, consilierii au fost instruiți corespunzător pentru a ajuta copiii cu nevoi speciale și atunci când părinții cooperează, copiii lor au tendința de a se integra bine în viața scolara. Părinții ar trebui să pledeze pentru copiii lor, până când vor dezvolta abilitățile de a pleda pentru ei înșiși,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *