Vrei ceva distractiv?Incearca trambulina!

Te-ai plictisit de exercițiile de rutină? Ai obosit sa te uiti drept înainte la nimic în timp ce rulezi pe banda de alergat zi după zi? Gândeste-te la obținerea unui lift real cu o noua rutina cardio și una care este garantata la un centru de fitness cu trambulină.

Trambulina are toate beneficiile unui antrenament aerobic, dar are un impact foarte mic asupra articulatiilor. Fiind benefica articulatiilor, aceasta este o forma buna de exercitii pentru persoanele în vârstă, dacă  va refaceti după o accidentare și pentru cei cu unele limitări fizice. Printr- un regim de trambulina regulat, vă puteți îmbunătăți rata metabolica, eficiența pulmonara, și de fitnessul fizic general. Ajută la tonifierea picioarelor, spatelui si mai ales de bază, deoarece trebuie să se angajeze acei muschi pentru a menține echilibrul. Au existat chiar studii efectuate care arată că trambulina imbunatateste sistemul imunitar, ceea ce reduce șansele de a te imbolnavi.

 

 

Vrei ceva distractiv?Incearca trambulina!

Efectuarea de exerciții pe o trambulină poate, de asemenea, sa te faca sa te simti bine. Te vei simti ca un copil care face din nou salturi și se  răsucește, și iti va evoca amintiri din copilărie. Activitatea de aerobic elibereaza endorfine din creier, care sunt substante chimice ce alunga depresia si tristetea, dandu-ti o stare de bine. Aceasta iti va oferi  rezistență și de energie crescuta, și care te va ajuta să dormi mai bine. Cresterea nivelului de oxigen in creier iti va oferi  un sentiment de stare bună de sănătate.

Un mare beneficiu al trambulinei este efectul pe care îl are asupra oaselor. NASA a făcut niște cercetări care au arătat că aceasta poate ajuta la reducerea riscului de osteoporoza, boala oaselor de sticlă și chiar fracturi osoase. Un antrenament pe trambulina crește densitatea oaselor, și a fost dovedit ca ajuta la intarirea oaselor.

 

 

Vrei ceva distractiv?Incearca trambulina!

Dar ce  sa faci pentru un antrenament pe o trambulină? Ca în cazul oricărui exercițiu,  o incalzire  este importanta. Începe prin a face aproximativ cinci minute de jogging pe loc, sau pe rând  pe cate un picior. Puteți începe un antrenament  prin cateva salturi de contact, care se fac cu picioarele si toata latimea umerilor . De acolo, poti sa  ridici genunchii, un genunchi, apoi celălalt. Treci la sarituri, care angajează atât brațul și mișcările picioarelor. După fiecare exercițiu, poti reveni la saritura de contact. Apoi, poti face un rând vertical cu bratele tale în timp ce ridici genunchii. Termina antrenamentul prin salturi inalte. Stai cu picioarele împreună, și apoi răsuceste corpul înainte și înapoi, ca si cum ai sări. Acest antrenament  iti va face inima sa pompeze, trimitand oxigen la creier și antrenand toti muschii .

Exercitiul pe trambulina este distractiv și relaxant, nici macar nu simti ca faci exercitii, iar beneficiile sunt mari. Aproape oricine poate face indiferent de varsta, si se poate face oriunde. Există  trambulină  la unele săli de sport , dar dacă preferați să faceti exercitii  în intimitatea propriei case, puteți cumpăra o trambulină mini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *