Cum poate fi combatuta subtierea si caderea parului

Celebritatile de sex masculin fara par, cum ar fi Vin Diesel sunt considerate foarte atractive, și mulți barbati opteaza pentru acest stil indiferent dacă li se subtiaza parul in mod natural sau nu. Femeile, pe de altă parte, folosesc extensii și utilizeaza măști de păr, șampoane și balsamuri – orice este necesar pentru a avea pletele complete, strălucitoare, a la Jessica Biel. În timp ce chelia este de obicei asociata cu barbatii, vei fi surprinsa sa afli ca 40 la suta din totalul persoanelor care sufera de caderea parului sunt femei. Iată ce trebuie să știți despre oprirea caderii parului și menținerea pletelor stralucitoare.

Pierderea parului este o realitate pentru milioane de femei, așa că nu ești singura, dacă ai observat subțierea firelor chiar și la 30 de ani. Debutul de cadere excesiva a parului sau subtierea firului de par pe scalp are multe cauze – și la fel de multe optiuni de tratament de profil înalt, variind de la medicamente prescrise la terapie cu laser pentru recresterea parului.

Mituri despre caderea parului
De ce femeile isi pierd parul? Conceptiile gresite comune includ purtarea de pălării, spalatul parului de prea multe ori sau, în mod inevitabil, vei pierde parul atunci când ești bătrâna și nu există nici un tratament, spune Tiffany Masiello-Helt, un cosmetolog de la o clinica din Cleveland, de refacere a parului.

“Faptele nu sunt aproape la fel de senzationale – miturile pot fi de fapt, înlăturate prin a înțelege exact ceea ce inseamna pierderea parului ” , spune Masiello-Helt. Ea lucreaza în industrie de aproape 20 de ani pentru a ajuta clientii la repararea subtierii firului de par.

 Cum poate fi combatuta subtierea si caderea parului

 

Prea mult DHT cauzeaza pierderea parului
Chelia la bărbați și femei este cauzata de un singur produs chimic numit DHT, produs de testosteron. Prea mult DHT inhiba celulele din foliculii de par de la primirea substantelor nutritive necesare. Datorită conexiunii DHT cu testosteronul, mulți bărbați sunt predispusi la pierderea parului. Cu toate acestea, deoarece femeile produc hormoni atât de sex feminin și masculin, si ele au acest risc, de asemenea.

“Parul tau pur și simplu începe să moară de foame. Atunci când un folicul de par porneste pe acest drum, este posibil să observați modificări ale texturii, fragilitate și apoi firul de par începe să se micșoreze, se reduce în lungime și diametru până pare să dispară”, explică ea. Ultima etapă de pierdere a parului are loc atunci cand foliculul trece complet latent și rămâne în acest fel.

Excesul de DHT este genetic, spune ea, așa că, dacă părinții tăi și-au pierdut părul, ai putea fi în pericol, de asemenea. Vârsta intră în joc, dar dacă nu începeti sa pierdeti părul ca adult, aceasta înseamnă e nevoie de mai mulți ani pentru ca predispozitia genetica la DHT sa se activeze.
Caderea parului este diferita la femei
Barbatii chelesc in același model, subtierea parului, care se mută în partea de sus a capului, de multe ori lasand partea din spate intacta. Femeile pot pierde parul treptat pe tot capul. Femeile sunt, de asemenea, sensibile la anumite boli, cum ar fi sindromul ovarelor polichistice , iar  pierderea parului este un simptom.

“Nu există nici un remediu pentru chelie, un folicul de par cu adevărat în stare latentă, dar există o mulțime de lucruri pe care le puteți face înainte ca acest lucru sa se întâmple”, spune Masiello-Helt.

 

Cum poate fi combatuta subtierea si caderea parului

 

Poate modificarea stilului de viata preveni caderea parului?
Stilul de viata poate afecta rata la care se pierde parul. Stresul si dieta saraca, de exemplu, pot accelera pierderea parului, spune Masiello-Helt .

“Când nu mâncați suficiente alimente sau evitati necesarul de vitamine, parul  va pierde nutrienti care-l fac puternic și frumos. Dacă purtați stiluri de păr strânse precum impletituri sau cozi de cal tot timpul, se poate dezvolta alopecie de tractiune, în cazul în care părul este în mod constant tras până cand cade “.

Ea avertizeaza impotriva utilizarii permanentului sau vopsirii, care conțin substanțe chimice puternice, cum ar fi peroxid și leșie, și șampoane și produse de styling cu sulfat de sodiu și siliconi, deoarece aceste ingrediente pot exacerba problemele scalpului și foliculilor.

Etape pentru combaterea subtierii parului
Dacă observati o pierdere neobișnuită a părului, consultați medicul pentru a exclude orice afectiuni medicale grave. Cu aprobarea medicului, se pot folosi diferite produse cosmetice, de la medicamente la terapie cu laser , cunoscuta ca “terapia cu laser rece.” Laserele reci au fost utilizate în mod obișnuit pentru a vindeca ranile si trata edemul.

“Puterea   laserelor  accelereaza procesele celulare – și cercetarile efectuate în ultimii 10 ani au demonstrat ca laserele pot stimula si reactiva celulele latente în cadrul foliculului de par”, spune Masiello-Helt. Sistemul laser folosit la clinica ei a fost introdus de medicii de pe intreg teritoriul SUA.

Terapia cu laser stimuleaza celulele foliculului de par pentru cresterea parului
O opțiune de tratament, sistemul de terapie cu laser de precizie, foloseste terapia cu lumină infraroșie și tehnologie laser, într-o glugă mare de plastic, care arata mai mult ca un uscător de păr de salon. Aceasta direcționează lumina pe scalp pentru a “trezi” celulele foliculului de par din hibernare. Acest lucru stimuleaza metabolismul celular, ceea ce duce la cresterea parului.

“Cel mai important, nu ignora [subtierea parului sau caderea parului],”, spune Masiello-Helt. “Multe femei asteapta prea mult timp și uneori e prea tarziu.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *