Sa intelegem toxoplasmoza

Toxoplasmoza este o boala cauzata de un parazit, cel mai adesea transferat prin fecalele pisicii și carnea de porc infectata. Ea poate fi foarte grava mai ales pentru o femeie gravidă, deoarece poate afecta fătul în creștere. Pentru adulții sănătoși pot exista puține simptome sau deloc în timp ce organismul se lupta cu parazitul, dar pentru altii, el poate produce o stare asemănătoare gripei, care te poate lăsa țintuit la pat.

Pentru cei cu sistemul imunitar compromis, cum ar fi pacienții cu SIDA și persoanele în vârstă, aceasta poate provoca umflarea creierului care, la rândul său, duce la afecțiuni grave, cum ar fi cancerul de creier, tulburarea deficitară, hiperactivitate, schizofrenie și, și se poate dovedi chiar a fi fatala.Informeaza-te despre toxoplasmoza, astfel încât să poti înțelege mai bine cum să te protejezi în special atunci când esti gravidă.Sa intelegem toxoplasmoza

Carnea insuficient gatita este cea mai mare preocupare atunci când vine vorba de toxoplasmoza. Carnea este carne de animal si parazitii pot trăi și prospera. Procesul de tranșare a cărnii pentru a o pregăti pentru piață nu scapa neapărat carnea de acești paraziți. Este vital ca această carne să fie gătită bine înainte de a fi consumata.

Manipularea cărnii crude sau folosind ustensile care au venit în contact cu carnea crudă este, de asemenea, un factor de risc. Acesti paraziti pot fi transferati pe blaturi, cuțite, și alte suprafețe, și se poate transporta, de asemenea, pe mâinile tale. Punerea mainilor pe gura este cel mai rapid mod de a transfera paraziți. Pentru a te proteja, este vital sa speli suprafețele care au fost în contact cu carnea crudă cu apă caldă și detergent înainte de a le folosi pentru orice alt scop. Spălați-vă mâinile des în timpul prepararii produselor alimentare.

 

Sa intelegem toxoplasmoza

 

Fecalele pisicii sunt, de asemenea, o cauza comuna de toxoplasmoza. E vital să fii foarte atenta atunci când curățeti litiera pisicii. Dacă este necesar, purtați o mască și mănuși, astfel încât să nu veniti în contact cu praful. Spălați-vă bine pe mâini după curățarea litierei.

Femeile insarcinate trebuie sa fie deosebit de atente la toxoplasmoza, din cauza răuului care il poate face la un făt. Parazitul poate fi transferat prin intermediul sângelui ombilical și poate dăuna fătului. Daca esti insarcinata, nu trebuie niciodată să schimbi litiera și ar trebui să eviti, de asemenea, grădinăritul, deoarece fecalele de pisici sunt adesea găsite în grădini, chiar dacă acestea nu sunt vizibile. Nu manipulați carnea crudă și asigurați-vă că țineți mâinile curate în timpul gătirii.

Amintiți-vă că pisicile nu sunt purtătoare si nu transmit parazitul astfel încât nu există nici un motiv pentru a scapa de pisica ta in timpul sarcinii, dar trebuie să stai departe de litiera si lasa pe altcineva sa o curete pentru tine. Acest lucru te va proteja în timpul sarcinii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *