Cum sa fii o mama mai fericita

Iti place sa fii mama, dar asta nu înseamnă că nu poți fi mai fericita. Mamele sunt suprasolicitate și, uneori, subapreciate. Opreste-te putin și fa-ti ceva timp pentru tine pentru a deveni o mama mai fericita.
Nu te suprasolicita
Va vine  sa credeti sau nu, aveți de  găzduit petreceri, de mers la sedinte cu parintii, de participat evenimente ale copiilor si la activitati, de gatit, de facut curat si de mers la munca. Unul dintre cele mai importante motive pentru mame de   nefericire este suprasolicitarea. Stabiliti o regulă ca veți participa numai la activități extrașcolare și evenimente de care tu si familia ta va bucurati cu adevărat. Veti fi surprinse de cât de multe lucruri veti scapa de pe lista.

Gaseste timp pentru tine
Stresul de familie, banii și toate alte presiuni din viață pot fi copleșitoare. Pe termen lung, stresul cronic poate avea unele efecte grave asupra sănătății  fizice și emoționale. Gaseste timp pentru tine în fiecare zi pentru a reduce stresul, revigora mintea și reîncărca bateriile. Chiar si 15 minute de meditație înainte de a merge la culcare pot face minuni pentru nivelul de stres  și în cele din urmă pentru cel de fericire.Cum sa fii o mama mai fericita

Petrece timp cu prietenele tale
Fiecare mama are nevoie de cateva prietene, și în mod ideal, unele dintre ele nu ar trebui să fie  mame. Sa stati de vorba cu o femeie care nu are copii   iti va da timp pentru a vorbi  si despre altceva decât copii.

Nu iti pierde identitatea
Când ai devenit o soție și o mamă, ai pus deoparte, probabil, unele dintre hobby-urile tale preferate și interesele si binele familiei tale l-ai pus pe primul plan. Este important pentru fericirea ta pe termen lung să nu te pierzi complet. Încearca să găsesti timp pentru a face unele dintre lucrurile de care te-ai bucurat înainte de a deveni mama.

Cum sa fii o mama mai fericita

 

Romantismul
Doar pentru ca esti mama nu înseamnă că nu ar trebui să fii interesata de romantism. Întinereste relatia ta cu sotul sau partenerul cu alocarea unei seri  pentru cuplu in fiecare saptamana (sau cel puțin o dată pe lună). Aceasta nu trebuie să fie elaborata sau scumpa – trebuie doar ceva romantic si relaxant.

Seri in familie
Programati regulat “seri in familie” în care puteti sta cu copiii dumneavoastră. Cheia este de a nu avea un scop sau un plan. Doar stati împreună la domiciliu, ca o familie. Puteți viziona filme, juca jocuri de societate, gatiti impreuna sau chiar cititi. Doar lasati-va luati de val și bucurați-vă  unii de altii.

Ia-ti o zi libera
Dacă sunteți intr-o naveta continua serviciu-casa, casa-serviciu, fiecare zi devine o zi de lucru. Toți ceilalți au weekendul liber, așa că ar trebui să iti iei cel puțin o zi pentru tine. Retrage-te din circuitul muncii o zi în fiecare săptămână în care nu faci treburi casnice, nu verifici e-mailul de lucru, nu răspunzi la apelurile telefonice sau uita o zi de bucătărie. Vei fi capabila să te concentrezi mai mult pe distracție și pe tine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *