Cum sa te restabilesti financiar dupa o concediere

Ziua a început ca oricare altă zi a săptămânii. Ai ajuns la locul de muncă, ai terminat sarcinile și acum esti gata să pleci acasă. Dar daca seful tau blocheaza iesirea și cere să vorbească cu tine în particular, în biroul său, nu poate fi o veste bună. Acest scenariu se joacă în fiecare zi undeva în lume , și de obicei se termină cu o concediere.
Dacă iti place locul de muncă și are un imens rol pentru a compensa pierderea de venituri, nu este nimic amuzant la o concediere. Te-ai putea panica imediat și incepe sa te intrebi cum vei plăti ipoteca, creditul auto, cumpara alimente sau combustibil pentru masina ta. În timp ce acestea sunt griji valabile, este important să nu intri în panică. Nu se poate schimba situația. Dar cu cat mai devreme te aduni, cu atat mai repede vei putea rămâne pe linia de plutire financiara, până când vei găsi alt loc de muncă.
Ti-ai pierdut recent locul de muncă? Aici sunt  cateva miscari cu banii pentru a te reface imediat după o pierdere a jobului.
 1. Aplica pentru ajutor de șomaj
Contacteaza Biroul de asigurări de șomaj de stat pentru informații specifice cu privire la modul de a depune o cerere, și pentru a vedea dacă te califici pentru beneficii. Aceasta poate dura doua-trei saptamani . Prin urmare, cu atât mai repede se aplică cu atât mai bine. Ajutorul de șomaj este doar un procent din veniturile dumneavoastră săptămânale, dar mult mai bine decât nici un venit. Veți avea nevoie pentru a furniza informații de bază, și o listă a angajatorilor anteriori și adresele lor. Această compensație poate ajuta la acoperirea cheltuielilor de trai, limitând, astfel, suma pe care trebuie să o retragi din economiile personale.
 2. Intreaba despre asigurările de sănătate
Pierderea locului de munca merge mână-în-mână cu pierderea beneficiilor pentru sănătate, dar există modalități de a menține acoperirea, după pierderea locului de muncă. Banii sunt deja putini după o concediere. Și ultimul lucru de care aveți nevoie este o cheltuială medicala majora. Angajatorul dvs. nu are de gând să plateasca factura de asigurări de sănătate odată ce te-a concediat, dar puteți continua cu acoperirea banilor.

 

Cum sa te restabilesti financiar dupa o concediere

 

3. Redu cheltuielile de trai
Poate dura sase luni sau mai mult pentru a găsi un nou loc de muncă, iar dacă doriți să vă păstrați capul deasupra apei, trebuie să reduceti cheltuielile. Evaluati modul în care vă cheltuiți banii. Verificati chitanțele bancare și chitanțele de cardurile de credit din lunile anterioare. Nu mergeti la magazin inutil, nu ieșiti să mancati in oras de mai multe ori pe săptămână. Nu angajati o companie pentru ingrijirea gazonului sau un serviciu de menaj. Aceste cheltuieli aparent de rutină pot   taia din venit. O schimbare a stilului de viață este inevitabilă, după o pierdere a locului de muncă. Și cu atât mai mult tăiați de la bugetul dvs., mai multi bani veti avea pentru lucrurile importante, cum ar fi chiria sau ipoteca.

4. Amâna  plățile către creditori
O pierdere a locului de muncă este una dintre cele mai rapide moduri de a ruina cardul de credit.
Cardurile de credit nu sunt ușor de reparat. Este nevoie de câteva luni de plăți ratate pentru a ruina cardul și puteți petrece urmatorul an cu repararea prejudiciului. Există o soluție mai bună.
Anunta creditorii de situația dumneavoastră cu locul de muncă. Multe bănci au programe cu privire la asta și dacă sunteți eligibil, ele pot amâna sau reduce plata cu pana la un an. Această prevedere nu este puternic promovata, dar e oferita de creditorii ipotecari, creditorii auto, creditorii de credite pentru studenți și companii de carduri de credit. În mod ideal, solicitati ajutor înainte de ai pierde o plată.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *