Hoteluri de gheata

Eschimosii au igluurile  lor. Inuiții au peșteri de gheață. Dar, pentru cei mai mulți dintre noi, gradul de viață sub gheata e destul de limitat. Din 1980, patru hoteluri de gheață s-au construit pentru a schimba asta. Aceste igluuri de lux sunt construite complet din gheata. Constructorii și artiștii au pus gheata  bucată cu bucata împreună, rezultand tone de blocuri de gheață de la o sursă de apă dulce.

Icehotel Jukkasjarvi, Suedia
Situat în satul Jukkasjarvi, la 125 de kilometri nord de Cercul Arctic din Suedia,  a fost construit în fiecare an, începând din 1980.Nu a început ca o cabană,   a fost pur și simplu construit ca o structura de sezon pentru a găzdui o expoziție de artă. Apoi, brusc, organizatorii au o idee mare: de ce să nu-l păstreze pe tot parcursul anului și sa faca bani din asta?

Într-o noapte un grup de vizitatori străini, dotat cu piei de ren și saci de dormit, a decis că ar fi o idee buna sa folosesti un  iglu cilindric pentru cazare . În dimineața următoare grupul a vorbit despre senzatia unica de a dormi într-un iglu. Mai repede decât vă pot spune , a fost nascut conceptul de Icehotel.

Cazarea în interiorul hotelului, ei bine …este rece. Indiferent de temperatura exterioară, aerul din hotel este întotdeauna între 17 și 23 de grade Fahrenheit. Dormitoarele au blocuri de gheață ca paturi, acoperite cu blană, piele, piei și saci de dormit. În zonele comune, exista o canapea de gheață și un bar de gheață, desigur. Din fericire, băile sunt încălzite.

În ultimii ani,  proiectul  hotelului în sine a fost un efort de colaborare între artiști locali, arhitecți, studenți de  artă și arhitectură. Râul  din apropiere Torne este un sculptor mare,   râul produce gheata. In functie de  cine proiectează clădirea, aspectul și prețurile variază de la un an la altul.

 

Hoteluri de gheata

 

 

Hoteluri de gheata

Ice Hotel Glace; Quebec
Inspirat de    Jukkasjarvi,   Glace Ice Hotel se afla la marginea   Quebecului si cuprinde aceeași funcționalitate, dar într-o formă mai rafinată. Hotelul a incadrat tablouri atarnate pe peretii de gheata , mobilier de gheață mai elaborat și un bar de gheață.

Acest hotel în sine este mare; 34 camere,   mai exact. Designerii schițeaza   și   construiesc  hotelul într-o chestiune de săptămâni in fiecare toamna. În fiecare an,  are ceva diferit – un pat nou, un nou bar. Până la sfârșitul iernii, când vremea se încălzește, organizatorii lasa natura sa-si urmeze cursul, lasand  structura sa se topeasca la sol. Astfel, sezonul Ice Hotel Glace  ruleaza de la aproximativ mijlocul lunii noiembrie până în martie, cel mai devreme. La concepția sa, proiectul a beneficiat de sprijin la nivel înalt din partea guvernului din Quebec și Societe des etablissments de plein air du Quebec.

În total, 17.320 de persoane au petrecut noaptea în hotel din 2000. Oricare dintre aceste persoane pot să vă spuna că, odată ce  experimentati cazarea la un hotel de gheață, asigurați-vă că  explorati orașul Quebec înainte de a pleca. Orașul vibrant este cunoscut pentru produsele alimentare, restaurante cu preparate din bucătăria americană nouveau.

 

Hoteluri de gheata

 

Hoteluri de gheata

Aurora Ice Museum; Chena Hot Springs, Alaska
Aurora Ice Museum, situat  in   Hot Springs Resort Chenala  60 km  nord-est de Fairbanks, este singurul hotel de gheata din SUA.  Steve Brice l-a  proiectat  la începutul acestui deceniu.

În acest hotel, totul este făcut din gheață: paturi, scaune, contoare, pahare   etc.  La barul de gheață al hotelului, oaspeții pot  servi un martini refrigerat  înainte de a merge înapoi la Fairbanks  a doua zi. Pentru cei care  optează să-și petreacă noaptea aici, un hanorac, pantaloni și cizme de zăpadă sunt furnizate, iar oaspeții au, de asemenea, acces la o cameră privată la hotelul obișnuit.

Poate caracteristicile hotelului cele mai remarcabile sunt sculpturile sale de gheață. Opera de arta se schimbă în fiecare an  -intr-un an, o piesă reprezentand un cavaler în armură strălucitoare, in alt an, a existat o sculptura a unui somon cu cocoașă gigant. Sculpturile sunt imense și fiecare stă pe un piedestal de gheață în sala   principală.

Hoteluri de gheata

Hoteluri de gheata

 

 

Alta Igloo Hotel, Alta, Norvegia
Dacă există   un hotel de gheață rustic, Hotelul Alta Igloo, din  partea de nord-est a Norvegiei ar fi. Camerele nu sunt foarte mari, și tavanele joase  induc oarecum putina  claustrofobie. Cu toate acestea, experiența de a dormi într-un iglu în Northern Lights este incredibila.

În afară de cele 80 paturi, hotelul va ofera o galerie de gheata, un bar de gheață, o capela de gheata si mai multe saloane. Sculptura, de asemenea, este prezenta aici –   care  par  tari ca piatra până când le atingeți și se topesc în mână. În fiecare an, designerii au înființat  un spatiu tematic.

Sfat: Nu luați bagajele în camere. Serviciul clădirii are o cameră de bagaje în care bagajele sunt depozitate în siguranță în timpul fiecărei șederi. Camerele au doar paturi   în timp ce alte facilități, cum ar fi toaletele, vestiare, dusuri si sauna sunt în clădirea de serviciu cald pentru a asigura confortul.

Norvegienii cu siguranță sunt oameni practici, și o saună   este încălzita în fiecare dimineață la ora 7 am. Daca doriti   va puteti plimba in orașul Alta. Iubitorii de friptură  sunt asteptati la Han Steike, considerata una dintre cele mai bune măcelarii din Norvegia și  cu cei mai buni bucatari de friptură. Există, de asemenea,  ruinele arheologice din oras.

Hoteluri de gheata

 

 

Hoteluri de gheata

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *