Plantele de interior si sanatatea

Un aer proaspăt este foarte benefic pentru menținerea sănătății și plantele de interior sunt o mare sursă. Puteți pune plante de interior în living, dormitor sau chiar în birou, din moment ce îmbunătățesc imaginea incaperii si ofera un mediu mai plăcut pentru a lucra. Aerul din interior este mult mai poluat în comparație cu aerul din exterior astfel încât pune accentul pe curățarea aerului prin adăugarea unor plante in loc de mascarea mirosului. Indiferent de designul interior, modern sau clasic, aranjarea plantelor de interior oferă un aspect frumos. Selectați din diferite tipuri de plante de interior, cum ar fi cactusi, flori și verdeață, a căror mărime diferă de la foarte mici la gigant. Mai multe culori sunt disponibile si îngrijirea și întreținerea sunt necesare la fel ca orice planta de grădină.

Diverse beneficii ale plantelor de interior

Există numeroase avantaje ale plantelor de interior inclusiv purifica aerul, aduc sentimente pozitive, recuperarea rapidă de la oboseală mentală, sentimente de anxietate reduse, furie si tristete; emisiile de oxigen improspateaza aerul și absorb dioxid de carbon. Anumite plante de apartament, cum ar fi Palm bambus și planta sarpe pot elimina mult de 87% din poluanții aerului in interior în termen de o zi, potrivit unui studiu realizat de NASA. Concluzia indicata printr-un document de cercetare este ca plantele de interior pot curăța și reîmprospăta aerul în casele noastre și a locurilor de muncă, precum și sa ne protejeze de efectele adverse asociate cu toxine, cum ar fi formaldehida, amoniac și chiar benzen.

Planta paianjen (Chlorophytum comosum)

Chlorophytum comosum, frecvent numit planta păianjen sunt plante de interior deosebite, care au proprietăți utile în curățarea aerului de poluanți, în special formaldehidă și monoxid de carbon. Acestea sunt agățate in interior sau exterior. Acestea se potrivesc cel mai perfect în mediul de birou în cazul în care poluanții electronici sunt eliberati. Aceasta poate fi pusa in multe locuri din casa, cum ar fi containere, fereastra, cutii de plantat, balcoane, sau pe un piedestal. Aceasta necesită lumină puternică sau lumina soarelui filtrată pentru creștere.

 

Plantele de interior si sanatatea

 

Crizantema (Chrysantheium morifolium)

O planta foarte populara, Crizantema nu este costisitoare și poate fi data ca un cadou datorita florilor sale vesele si luminoase care vin in toate culorile. Crizantema a fost celebra pentru eliminarea unui agent cancerigen din aer, benzen, care se gaseste in principal in lipici, vopsele, materiale plastice și detergent. Aceasta este o plantă rezistenta, și are nevoie de umiditate mare și o ingrijire adecvata. In medicina chineza, florile sunt recunoscute pentru a purifica sângele și contracararea inflamației.

 

Plantele de interior si sanatatea

 

Aloe vera

Planta Aloe vera este foarte ieftina și una din plantele cele mai simple deoarece are nevoie de apă doar o dată pe săptămână. Aceasta planta creste foarte mare si rapid. Caracterizata prin frunze groase, verzi, suculente, Aloe vera este o planta buna, deoarece exclude formaldehida din interior Acesta este adesea numita planta miracol și vine în mai mult de 200 de tipuri, dintre care doar 4-5 sunt de obicei utilizate în medicamente. Barbadensis Millar este soiul cel mai larg utilizat de aloe vera.

 

Plantele de interior si sanatatea

 

Gerbera (Gerbera jamesonii)

Un gen de plante ornamentale din familia floarea-soarelui (Asteraceae), Gerbera este în mod normal, numita Herbere, Daisy Transvaal, și Daisy Barberton. Flori vesele, luminoase, Gerbera au o frumusete uimitoare și elimină benzenul, substanță cancerigenă dar, longevitatea lor este limitata. Poate inflori timp de 6 săptămâni sau mai mult și trebuie plantata într-o poziție însorită, cu sol bine drenat.

 

Plantele de interior si sanatatea

 

Filodendronul (Philodendron oxycardium)

Filodendronul este remarcabil la eradicarea formaldehidei, în principal, astfel încât o face la concentrații superioare. Aceasta planta este foarte ușor de crescut și este otravitoare daca este ingerata, deci trebuie ținuta departe de animale și de copii. Filodendronul are frunze de culoare verde închis de trei până  la 5 cm in forma de inima. Poate tolera orice in afara de temperaturile reci. Atunci când e tunsa în mod regulat, este mult mai atractiva.

 

Plantele de interior si sanatatea

 

Azalea (Rhododendron simsii)

Azaleele au flori in formă de pâlnie într-o varietate de culori luminoase ceea ce le face perfecte pentru utilizarea ca plante de apartament . Azaleele cresc treptat și foarte rar necesită tăiere. Nu le place caldura, deci, dacă sunt păstrate într-un loc răcoros florile lor pot dura până la opt săptămâni. Verificați zilnic apa pana știti cata e necesara.

 

Plantele de interior si sanatatea

 

Iedera (Hedera helix)

Acestea au o capacitate de a eradica poluanți, cum ar fi particulele de fecale și aerosoli de formaldehida. Există o mulțime de diverse specii care variază în funcție de culoare, forma, precum și dimensiune. Solul trebuie să fie destul de uscat sau bine drenat și nu le păstrați în lumina directă a soarelui. Aceasta planta este o viță de vie vesnic verde, care poate crește până la 1 30,5 m , în lungime și frunzele sale sunt de culoare verde.

 

Plantele de interior si sanatatea

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *