Machiaza-te in functie de forma ochilor

Știind cum să aplici machiajul care se potrivește nu numai cu forma fetei si ten, dar, de asemenea, caracteristicile tale, este foarte benefic. Deoarece ochii tai sunt una dintre caracteristicile cele mai proeminente de pe fata, un   machiaj aplicat corect pentru forma ochilor individuala este extrem de important. Ca sa faci asta,  pur și simplu urmeaza ghidul de mai jos.

Cele mai diferite forme ale ochilor

Există cateva forme diferite de ochi. Fiecare dintre ele oferă un alt punct de focalizare. Pentru a te asigura că aplici machiajul corect, în primul rând trebuie să determini ce formă au ochii tăi.

 

Machiaza-te in functie de forma ochilor

 

Migdalati: Aceasta este forma cea mai tradițională a ochiului. Este caracterizata prin ochii care sunt în formă de migdale.
Apropiati: Dacă distanța dintre colțul interior al ochiului si colțul interior al celuilalt este mai mică decât lungimea unui ochi, atunci sunt apropiati
Rotunjiti: ochii care la colturile exterioare sunt mai mici decât la colturile interioare.
Afundati in orbite: Acest tip de forma ochilor are un pliu de piele care atarna facand ochii sa fie adanciti.
Ovali: Ei sunt pur și simplu de forma ovala.
Proeminenti: Acest tip are o umflatura la linia genelor.
Indepartati: Dacă distanța dintre cele două colturi interioare este mai mare decât lungimea unui ochi.

Sfaturi de machiaj pentru fiecare forma ochilor

Migdalati: Poți face practic orice cu ochii tăi și ei vor arata in continuare grozav. Felicitări!
Apropiati: Vrei să distragi atenția de la spatiul dintre ochii tăi. Utilizeaza machiaj deschis la culoare în colțurile interioare și culori inchise la colțurile exterioare.

 

Machiaza-te in functie de forma ochilor

 

Rotunjiti: Aplica fard deschis pe pleoapa si la coltul interior pentru a desena ochii în sus. Aplica o nuanta inchisa pe cutele de la coltul interior spre in afară. Finiseaza cutele, cu o nuanta medie și până spre sprancene. Amesteca fardul și aplică o linie de dermatograf.
Afundati in orbite: Aplica fardul pentru a evidenția arcada de-a lungul liniei genelor. Ia o nuanta usor mai inchisa si se aplica pe pleoape. Imprasti-o peste colțurile exterioare. Se aplică atât linia superioară cat si linia inferioara cu ajutorul dermatografului.
Ovali: Ca și cu forma migdalata, poti face destul de multe cu ochii tăi. Cu toate acestea, asigura-te că imprastii machiajul spre in afară și pe colțurile exterioare.

 

Machiaza-te in functie de forma ochilor
Proeminenti: Vrei sa faci ochii sa para mai putin proeminenti. Ia o culoare inchisa și se aplic-o la baza ochilor și de-a lungul liniei genelor. Deasupra sprancenelor se aplica maro si se amesteca.
Indepartati: Cu acest tip de ochi este de fapt foarte usor de lucrat. Aplica o nuanta luminoasa de fard la centrul pleoapei superioare. Aplica o nuanta medie de-a lungul arcadei incepand de la coltul interior al ochiului și imprastie-l în sus și în afară. Aplica dermatograf in jurul ochilor, astfel încât să poti atrage atenția de la centru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *