Paine mozaic

Ingrediente

-150 g unt
-125 g sardele (sau în lipsă, heringi)
-150 g şuncă slabă,
-100 g şvaiţer (sau caşcaval)
-10 măsline,
-½ gogoşar în oţet,
 -1 franzeluţă cu lapte
-½ ceşcuţă lapte.

Preparare
 Se dau prin maşina de tocat sardelele, 50 g şuncă şi o bucată de miez de franzeluţă de mărimea unui ou muiat în lapte. Se amestecă totul cu untul frecat spumă şi se freacă pînă se obţine o pastă omogenă. Se taie cuburi mici, 100 g şuncă, şvaiţerul sau caşcavalul, măslinele şi gogoşarul şi se amestecă totul bine cu pasta pregătită. Se dă la rece. În acest timp se taie colţurile franzeluţei şi se scobeşte de miez în aşa fel ca să nu rămînă mai mult de 1 cm de miez în jurul cojii. Golul franzeluţei se umple cu pasta răcită, se îndeasă cu ajutorul unei linguriţe. Se lasă la rece şi se serveşte tăiată cu un cuţit foarte bine ascuţit, în felii subţiri de 1 cm. Este bine să fie pregătită cu o zi înainte de a se servi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *