Curatenie de primavara fara mop

E oficial  primăvară, ceea ce înseamnă că este timpul pentru   o mica curatenie de primavara . Fie că esti în primul apartament sau casa ta de vis, aici sunt câteva sugestii care  vor îmbunătăți considerabil confortul din casa ta, si o va pune in  valoare cu doar o după-amiază de muncă.

Angajamentul e important

Angajamentul de a organiza casa este un factor motivant. După ce ați decis să aveti o casă mai organizata,  sa faceti ordine, sa sortati  si  sa mentineti  curatenia va fi mai ușor, pentru că aveți un scop în minte: organizarea casei.

Când sunteți în faza de  inceput, e  motivațional să  va ganditi la modul în care   camera sau spațiul va arăta odată ce ati terminat. Faceti angajamentul.

Organizarea și curățarea frigiderului
Ai trei sticle aproape goale de muștar și câteva ouă   expirate în frigider? Ce zici de resturile de la mancarea mexicana  de acum o luna? Uita-te prin frigider si  arunca ceea ce nu mai este comestibil. Apoi, dacă  în frigider pute literalmente, curăța-l. Și nu uita de secțiunea congelatorului.

 

Curatenie de primavara fara mop
Organizeaza-ti  hainele  
Chiar daca ti se pare ca ai  putine haine, este posibil să ai mult mai multe decât crezi. De fapt, nu este neobișnuit pentru cineva să renunțe la îmbrăcăminte după ce trece prin dulapuri.  Ia fiecare haina si gandeste-te cât de mult timp a trecut de când  ai purtat fiecare articol. De multe ori, elementele din partea de jos a dulapului sau  din  spatele dulapului nu au fost folosite de mai multe sezoane. Dacă  ai ratat aceste piese, probabil nu le vei mai purta. Da-le departe, sau arunca-le, după caz. Procedând astfel, vei avea în sfârșit loc pentru hainele pe care le vei purta.

Curatenie de primavara fara mop
Scapa de “gramada”
Ai o cutie sau două care nu te-au deranjat  dupa ultima mutare, sau un teanc de “documente importante”, care fac mizerie pe birou? Ce zici de un depozit de CD-uri vechi sau jocuri video bagate sub pat? Aruncă ceea ce nu ai nevoie, salveaza și organizeaza ceea ce vrei.  Cine știe, s-ar putea sa găsesti ceva ce ai  căutat disperata, dar ai renunțat  si ai considerat pierdut. În ceea ce privește aceste jocuri video vechi: ai putea sa le transformi în  bani on-line.

 

Curatenie de primavara fara mop
Produsele cosmetice
Acum, uita-te prin toate produsele cosmetice de pe rafturile din baie. Arunca tot ce nu  utilizezi în prezent – chiar dacă a fost scump – sau pe care le-ai  utilizat in trecut. De asemenea, scapa de toate produsele cosmetice expirate, acestea nu fac bine pielii tale. Și în timp ce  te afli  în baie, uita-te la  perdeaua de duș. Este verzui? Atunci, e timpul pentru a cumpara una noua.

 

Curatenie de primavara fara mop
Curatarea apartamentului tău nu trebuie să fie un proces dureros si enervant. Dacă nu  poti curăța si organiza într-o zi,  abordeaza unul sau două lucruri la un moment dat. Te vei simti mai bine   și gata pentru noul sezon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *