Decizia privind referendumul, in 31 august

Joi dimineata, Curtea Constitutionala a amanat luarea unei decizii cu privire la demiterea presedintelui Traian Basescu, iar pana la acea data Crin Antonescu va fi presedinte interimar. Miercuri, institutiei i-au fost solicitate date in legatura cu numarul de persoane aflate pe listele electorale in data de 29 iunie, fiind trimis un comunicat ca acesta este de 18.292.514. Sedinta Curtii a fost reluata miercuri seara dupa solicitarea de informatii de la MAI si INS.

În 24 iulie, ministrul Administraţiei şi Internelor, Ioan Rus, a anunţat că numărul total al cetăţenilor cu drept de vot este de 18.292.514.

Decizia privind referendumul, in 31 august

Presedintele Traian Basescu a facut niste declaratii la plecarea de la sediul de campanie, spunand ca ii era cunoscuta decizia Curtii Constitutionale si ca nu il ingrijoreaza amanarea acesteia iar CC trebuie sa detina  ”documente originale, nu trimise la BEC”. Acesta a mai mentionat canu este deloc ingrijorat de amanare.

Participarea la referendum a fost de 46,24%, iar dintre alegători, 87,52% au votat pentru demiterea lui Traian Băsescu, iar 11,15% s-au pronunţat împotrivă, potrivit rezultatelor finale ale referendumului din 29 iulie, anunţate miercuri de Biroul Electoral Central.

Judecătorii Curţii Constituţionale au decis să se reunească în şedinţă pe 31 august şi să ia o hotărâre privind validarea sau invalidarea referendumului de pe 29 iulie, pentru demiterea lui Traian Băsescu, au declarat surse politice.

Joi, CCR hotarase ca intrunirea sa aiba loc doar pe 12 septembrie, 31 august fiind termenul-limită pentru ca Guvernul să trimită Curţii listele electorale reactualizate, cu date exacte.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *