Dusul rece, secretul frumusetii?

Desi este extrem de tentant  să te scufunzi într-o baie fierbinte sau sa te poti relaxa într-o cabină de duș cu aburi, în special  cand e vremea urata și temperaturi in scadere afara,  trebuie sa stii ca apa calda poate usca, uneori, pielea și părul. Apa rece este, de fapt cunoscuta pentru a fi  mult mai buna, și spre deosebire de apa calda, ea nu lasa pielea uscată și nici  părul, ceea ce le face predispuse la  probleme. Aflați de ce ar trebui să faci un duș rece chiar acum!

Sebumul

Atât pielea noastră cat și  părul  sunt protejate de un strat de ulei natural de lubrifiere numit sebum. Apa fierbinte poate usca   stratul prețios de sebum, ceea ce face pielea   uscata si parul fragil. Apa fierbinte poate duce, de asemenea, la pori înfundati.
Apa rece poate face  parul si pielea sa arate sanatos si stralucitor. Dușurile reci sunt una dintre cele mai mari secrete anti-imbatranire pentru păstrarea pielii frumoase, elastice, vibrante, și radiante. Parul va fi mai puternic,  si nu va mai cadea.

 

 

Dusul rece, secretul frumusetii?

Închide cuticulele parului

Apa rece  menține cuticulele părului închise, ceea ce face parul mai puternic si previne acumularea de murdărie  pe scalp. Parul mai puternic împiedică firul sa se rupa  cu ușurință atunci când e pieptănat, și ajută la încetinirea pierderii parului in ansamblu.
Clatitul cu apa rece  dupa samponare și  aplicarea balsamului intensifica stratul de cuticule și poate fi benefică pentru cei care au probleme cu scalpul si  parul gras.

Buna pentru piele

Scăldatul întregului corp în apă rece timp de 2-4 minute, la sfârșitul dusului  va ajuta, de asemenea,  la întinerirea pielii. După deschiderea porilor și spalatul cu apă caldă, aveți posibilitatea să  sigilati porii in mod natural cu un dus rece! Apa rece lucrează pentru a strânge porii, împiedicându -i sa se   înfunde, și reduce  petele de la acnee.
Apa rece de asemenea, contribuie la detoxifiere, prin eliminarea toxinelor și murdariei din piele. Apa rece, de asemenea, contribuie la încetinirea producției de sebum în piele pentru o perioadă de timp după spălare.

 

 

Dusul rece, secretul frumusetii?
 Parul nu se mai increteste

Același prejudiciu  care apare la piele  cand faci un duș fierbinte se întâmplă, de asemenea, si la par. Apa caldă usuca parul de uleiurile sale naturale sănătoase. Dupa ce va spalati parul in apa calda, folosind atât sampon cat si balsam,  clatirea cu  apa rece ajută cuticulele  sa se apropie. Acest lucru ajută  la un păr puternic  și chiar  strălucitor, mai puțin creț .

Aerul rece

Apa rece va mentine parul sanatos si mai stralucitor  Ca o chestiune, aerul rece face mai stralucitor parul (de aceea există un buton de aer rece  pe uscătorul de păr).

Vreti totusi apă caldă?

Dacă gândul  la dușuri reci te face sa tremuri, nu se agita! Apa caldă are beneficiile sale.
Atunci cand parul este foarte murdar, cu  produse sau substanțe ceroase, folosind apa fierbinte  il face mai curat. Căldura și de umiditate ajuta la extinderea stratului   cuticulei (opusul a ceea ce se întâmplă cu apa rece) și poate ajuta  balsamul pentru a pătrunde mai adânc atunci când e aplicat  pe părul încălzit cu apă caldă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *