Economiseste pentru zile negre

Ați observat vreodată că indiferent cât de mult bani faceti niciodată nu este suficient? Va intrebati de ce nu reusiti sa mergeti mai departe financiar? Ați facut vreodată o evaluare a relatiei cu banii? Acest lucru va determina care ar putea fi problema. Apoi,  puteti diagnostica boala financiara și dezvolta un plan de îngrijire pentru a o trata și vindeca.

Nevoie vs dorinta
Ai nevoie de multe lucruri în viață, inclusiv hrană, adăpost, îmbrăcăminte și educație. Nevoile sunt acele lucruri fara de care nu poti trăi fără sa cauzeze greutăți și suferință. A ști dacă ceva este o nevoie sau o dorinta este important, deoarece perceptia va determina pe ce vă cheltuiți banii.

Era o vreme- nu atât de mult timp în urmă – atunci când nu au existat telefoane mobile sau e-mail – si am reusit sa supravietuim. Noua tehnologie este creata pentru a face lucrurile mai ușoare și de a spori calitatea vieții. Dar tehnologia ne face o gaura in portofel sau ne baga în datorii.

 

Economiseste pentru zile negre

Multi oameni simt că merită să se”trateze” cu obiecte scumpe sau sa cheltuie bani pe lucruri de care nu au nevoie neaparat. Ei isi ofera aceste “recompense” cu un card de credit. Dar există costuri pentru a împrumuta bani, în afară de taxe și dobânzi, vă confruntați cu stresul de a fi în datorii . Și da, tot trebuie să plătiti banii înapoi pentru acele lucruri scumpe pe care le-ați cumpărat.

După cum știți, companiile folosesc publicitatea să își comercializeze produsele. Rolul publicității este de a crea “nevoile” pentru lucrurile pe care le “dorim” care influențează comportamentul de cumpărare. E treaba ta sa decizi dacă fiecare produs nou aparut este ceva ce într-adevăr ai nevoie, ceva care iti va face viața mai ușoară sau adăuga calitatea vieții sau, dacă este ceva de care te poti lipsi.

Banii sunt finiti, totul în viață este un compromis. Dacă aveți de gând să cheltuiti banii pe un singur lucru astăzi, atunci acest lucru devine bani, care nu vor mai fi disponibili pentru achiziționarea de produse mai importante în viitor. Invațati să acordati prioritate cheltuielilor. Înainte de a face o achiziție, întrebați-vă dacă elementul este o nevoie sau o dorință și decideti în consecință.

 

Economiseste pentru zile negre

Identificați obiceiurile de cheltuieli si notati fiecare banut pe care il cheltuiti pentru o săptămână sau două. Identifica pe ce dai banii. Elimina toate cheltuielile inutile, cum ar fi taxele bancare excesive sau comisioanele de pe carduri de credit, plăți de întârziere și achiziții inutile. Returneaza obiectele pe care le vei folosi niciodata. Examineaza fiecare factura pe care o plătesti; există vreo modalitate de a reduce facturile – eliminarea, probabil, a unui obiect de lux?

Elimina datoriile
Eliminarea datoriilor este o parte importantă a procesului. Evolutia este creata din mai multe surse: o dependenta de cheltuieli, un stil de viață dincolo de mijloacele voastre, cumpărarea din impuls și o lipsă de respect pentru bani.

Economisiti pentru zile negre
Deschideți un cont de economii și începeți să economisiți 10 – 20 la sută din câștiguri. Dacă se poate, să aveti banii dedusi automat din cont este si mai bine. Imaginați-vă viitorul luminos financiar cu o multime de bani în plus și sa nu mai trăiti de la salariu la salariu. Imaginați-vă având 20.000 lei în bancă. Cum va simțiti? Ce zici de 50.000 lei sau 100.000 de lei? Ai putea crede că e imposibil, dar tot ce trebuie este sa înveti să faci alegeri mai bune. Este vorba despre a învăța sa ai respectul cuvenit pentru banii tai. Nu e vorba de elementele mari pe care le achizitionezi. Cele mici, de zi cu zi, sunt achizițiile care ne fura libertatea financiara pe termen lung.

Calea spre libertate financiara se afla in fata ta. Ai puterea de a-ti asuma responsabilitatea pentru bani și pentru a face alegeri mai bune. Preia controlul asupra situației financiare curente devino constienta de obiceiurile de cheltuieli.. Acest lucru iti va permite să treci de la o mentalitate de cheltuieli la o mentalitate de economisire.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *