Eczema-cauze si tratament

Persistenta, dureroasa si inconfortabila, asa descriu multi pacienti eczema, o boala a pielii cu diverse cauze. Pentru a o face mai usor de inteles, si simptomele ei variate, si tratamentele legate de aceasta, eczema are diferite denumiri. Depinzand de cauza care o produce, eczema intotdeauna afecteaza epiderma si poate sa afecteze orice persoana, indiferent de genetica, rasa si varsta. Clasificata in doua categorii, exista eczema care apare fara o cauza anume, si cea care se produce din cauza alergenilor externi, numita si dermatita. Inca exista multe necunoscute despre eczeme  si un lucru necunoscut este faptul ca desi sunt multe tratamente, acestea nu sunt intotdeauna eficiente pentru fiecare persoana in parrte.

Simptomele principale ale eczemei includ aparitia unor eruptii rosii. Uneori, basicile se dezvolta, avand un fluid si deasupra o crusta. Zonele afectate deseori devin solzoase si groase si uneori sunt chiar decolorate. Eczema se poate dezvolta pe oricare parte a corpului si nu exista o perioada determinata de timp pentru a sti cat dureaza. Eczemele care se dezvolta intre faldurile pielii tind sa dureze mai mult, deoarece sunt predispuse iritarii constante.

Cel mai serios risc asociat cu eczemele este infectia. Eczemele sunt atat de iritante incat persoanele afectate se scarpina in zona compromisa pana cand pielea se crapa. Abilitatea pielii de a oferi protectie externa este compromisa din cauza bacteriei, astfel aceasta intra in piele si cauzeaza infectia.

Este bine sa ne pastram unghiile taiate scurt pentru a descreste riscul de infectie din cauza scarpinarii in zonele afectate. Cand copiii au o eczema, parintii sunt deseori sfatuiti sa le puna manusi moi pe maini, pentru a reduce severitatea scarpinarii.

Desi este deranjanta, eczema nu e contagioasa. Tratamentul eczemei difera in functie de diagnostic. Medicamentele antiinflamatorii ca ibuprofenul, sau medicamente care reduc inflamatiile asociate eczemelor sunt deseori prescrise. Alteori sunt prescrise antihistaminicele. Un alt tratament sunt bandajele umede deasupra inflamatiei. Dermatologii sugereaza sa se utilizeze haine de bumbac si din fibre naturale, pentru ca pielea sa poata sa respire.

Sampoanele sau unguentele care contin aditivi ce micsoreaza inflamatia sunt recomandati iar eczemele considerate severe sunt uneori tratate cu raze UV.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *