Yoga poate atenua acneea

Știm cu toții că yoga poate ajuta cu o serie de boli, de la pierderea in greutate la atenuarea depresiei. Dar ce spuneti despre acnee? Puteți avea piele netedă, fără pete prin practicarea yoga?

Ca majoritatea afectiunilor de sănătate, acneea are mai multe cauze. Gary Kraftsow, fondator al Institutului Viniyoga american și autor al Yoga pentru frumusețe, spune ca in timp ce yoga nu poate aborda toate cauzele acneei, cum ar fi o predispozitie genetica la eruptii, o practica yoga poate ajuta la combaterea stresului și promovarea circulatiei la nivelul feței.

Piele stresata

Una dintre principalele cauze ale acneei este stresul, spune Kraftsow. Sau, mai precis, un dezechilibru în sistemul nervos autonom (sistem care controlează respirația, ritmul cardiac, digestia și excitarea sexuală). Stres – fie fizic, emotional sau chiar dietetic – creează acest dezechilibru prin stimularea subsistemului simpatic, adesea menționat ca “lupta sau fugi” . Răspunsul simpatic face inima să bată mai repede, inunda organismul cu hormoni (inclusiv adrenalina) și distrage   sangele departe de sistemul digestiv și piele. Acest lucru poate provoca apariția de focare de acnee.

Există mai multe pozitii calmante care încurajeaza odihna si repausul spune Liz Lark, un profesor de yoga. Acestea includ:

Uttanasana: Stati drept cu mainile pe solduri. Expirați și îndoiți soldurile, prin prelungirea trunchiului pe podea. Cu genunchii drepti, aduceti palmele sau degetele pe podea. Prelungiti trunchiul cu fiecare inhalare și aprofundati cu fiecare expirație. Relaxați-vă capul și gâtul. Țineți asa un minut, apoi puneți mâinile înapoi pe solduri. Ridicati-va, păstrând trunchiul lung si drept.

 

Yoga poate atenua acneea

 
Janu Sirsasana : Aseaza-te pe podea pe o pătură cu picioarele intinse. Inspira, îndoaie genunchiul drept și deseneaza călcâiul înapoi spre vintre. Odihneste piciorul drept pe partea interioară a coapsei stângi. Pune piciorul drept exterior pe podea, facand un unghi drept la piciorul stâng. Apasa mâna dreaptă împotriva coapsei drepte spre interior și mâna stângă pe podea, lângă șold. Expirați și rotiți trunchiul la stânga, ajungând cu mâna dreaptă la piciorul stang. Inspirați și ridicati partea de sus a capului, prin răsucire la stânga. Țineți până la un minut, apoi eliberați o expirație. Se repetă pe cealaltă față.

 

Yoga poate atenua acneea

Supta Padangusthasana : Intindeti-va pe podea, cu picioarele intinse. Expirați, îndoiti genunchiul stâng imbrățișând coapsa. Inspirați și îndreptați genunchiul stâng, ducând călcâiul spre tavan. Miscati-va mainile până când coatele sunt complet extinse, apăsând omoplații în podea. După ce piciorul stâng este pe deplin prelungit, se extinde degetul mare. Întoarceți piciorul stâng spre exterior spre stânga de la șold  apoi expirați și rotiti-l spre stânga, ținându-l la cativa centimetri de  podea. Continuați rotirea piciorului stâng, apoi inspirati, aducându-l înapoi la verticală. Țineți până la un minut, apoi eliberați o expirație. Se repetă pe cealaltă față.

 

Yoga poate atenua acneea

 
Salamba Sarvangasana: Lark o numește “mama tuturor pozitiilor”, deoarece echilibrează toate sistemele organismului. Cu toate acestea, ea atrage atenția că ar trebui să se învețe de la un instructor de yoga cu experiență pentru a va asigura că nu vă veti răni la gât sau spate.
În plus față de utilizarea specifică ar trebui să aveți, de asemenea, un program general condiționat de yoga, care ajută la aducerea sistemelor organismului în echilibru “, spune Larry Payne, co-autor al Yoga for Dummies.

 

Yoga poate atenua acneea

 

Programul pe care îl alegeți depinde de varsta. Payne recomandă ca persoanele de 45 de ani și sub pot încerca secvența Sun Formula , în timp ce el îi încurajează pe cei trecuti de aceasta varsta sa foloseasca secvența intinerire. “Acestea sunt foarte bune pentru a crea echilibru, iar atunci când ai echilibru, se reduce stresul și se îmbunătățește acneea,” explică Payne.

Lark recomandă, de asemenea, exerciții de respirație, meditație și relaxare ca parte din programul  obișnuit. “Acestea sunt foarte importante pentru inducerea de calm”, spune ea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *