Epilarea cu laser

Epilarea cu laser este o procedură preferată de multe femei și chiar bărbați. Procedeul folosește un fascicul concentrat de lumină, care este folosit pe un folicul de par. Lumina este absorbita de pigmentul firului de par si ucide foliculul de par, astfel ca parul nu poate creste la loc. Lumina poate fi utilizata pe un fir de par la un moment dat sau poate lucra pe o suprafata determinata. Procesul este rapid și inconfortabil, dar nu dureros, și poate fi o soluție pentru a indeparta parul nedorit.

Ușurința și rapiditatea procedurii este un avantaj de îndepărtare a părului cu laser. O întreagă buza de sus se poate face în mai puțin de un minut. Domenii, cum ar fi picioarele pot dura mai puțin de o oră. Cei mai multi pacienti au nevoie de procedura repetată o dată sau de două ori, dar la 90% nu le mai creste parul din nou după acest timp, oferindu-le pielea netedă, care nu are nevoie de ras, ceara, sau smulgere.

Pentru a va pregăti pentru îndepărtarea părului cu laser, ar trebui să verificați mai întâi pregatirea persoanei care va efectua acest lucru. Aceasta nu este doar o procedura cosmetica, cum ar fi un tratament facial, dar necesită unele cunoștințe despre cum crește părul și cum să direcționeze laserul pentru cele mai bune rezultate. De asemenea, va trebui sa evitati rasul, ceara sau depilarea pentru aproximativ șase săptămâni înainte de procedura, deoarece trebuie sa aveti rădăcină completa în timpul procesului. Ceara și smulgerea mai ales va scoate radacina parului, astfel ca indepartarea parului cu laser nu este la fel de eficienta și de succes.

 

 

Epilarea cu laser

 

Atunci când ajungi la tratament, parul tau poate fi tăiat , astfel că este mai scurt și mai ușor de a lucra cu el. Suprafața de  pe care trebuie indepartat parul poate fi tratată cu un gel de rece pentru a proteja pielea din jur. Tu și tehnicianul veti purta ochelari de protectie.

Tehnicianul va lucra, de obicei, lent cu laserul pentru a viziona zona tratată și să rețina orice reacție pe piele, și pentru a se asigura ca firele de par sunt vizate în mod corespunzător. Nu vă așteptați să dureze cat ai bate din palme. Aceasta este o procedură medicală, nu doar un produs cosmetic.

După tratament pielea ta poate arata ca arsa de soare. Compresele reci te pot face sa te simti mai confortabil. S-ar putea sa ai de asemenea, roseata si inflamatie. Cicatricile permanente sunt foarte rare, la îndepărtarea părului cu laser. Este important să se poarte protectie solara pe zona afectată în cazul în care aceasta va fi expusa la soare. Așteptați cel puțin șase săptămâni înainte de a planifica urmatoarea programare.

 

Epilarea cu laser

 

 

În general, îndepărtarea părului cu laser functioneaza cel mai bine pentru persoanele cu parul inchis la culoare si pielea deschisa la culoare, dar oamenii cu pielea mai inchisa pot beneficia de diode laser A și noile tehnologii sunt dezvoltate tot timpul.

Persoanele cu parul alb, gri, roșu sau blond este puțin probabil să aibă rezultate foarte bune cu îndepărtarea părului cu laser . Epilarea cu laser este mult mai puțin eficace dacă ați îndepărtat firele de par de la radacini – adică prin epilarea cu ceara în ultimele șase săptămâni. În mod ideal, părul va fi ras și ca grosime și cat mai grosier posibil la momentul   tratamentului, deoarece cu cat mai gros este, mai multă energie se va absorbi din laser.

Ce efecte secundare pot aștepta?

Frecvente efecte secundare includ disconfort temporar (1 la 8 ore), roseata, umflaturi, iluminare sau întunecare a pielii. Există, de asemenea, un risc mic de vezicule, cicatrici  si schimbari in textura pielii

 Doare?

Cu fiecare impuls de lumina (o dată pe secundă sau cam asa ceva), va exista o senzație de usturime ca parul este încălzit.Durerea poate fi aproape complet eliminata prin folosirea unui pachet de gheață să  răcească fiecare zonă  înainte de tratament. Disconfort este proporțional  cu cantitatea de păr din zona. Tratamentele initiale pentru zonele extrem de păroase pot fi dureroase, dar aceasta durere se reduce cu fiecare tratament ulterior pentru ca parul devine mai rar.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *