Este inelul de logodna inca relevant?

Recentă nuntă regală a lui William și Catherine ne-a făcut sa punem sub semnul întrebării și să regândim căsătoria. Este posibil ca această căsătorie regală dintre un cuplu de tineri îndragostiti sa poata aduce înapoi în vogă termenul de căsătorie. De ceva timp, căsătoria a fost ocolita de multe cupluri moderne . Multe cupluri din intreaga lume nu vad rostul unei ceremonii de căsătorie. Cu toate acestea, ele  au copii și  se consideră familie.

Modul tradițional de a începe este intalnirea, apoi implicarea in relatie tot mai mult  si in cele din urma, casatoria. Având în vedere că insitutia căsătoriei a pierdut mult teren in ultima vreme, aproape ca si inelul de logodna se afla pe acelasi drum. Oare este un inel de logodna încă relevant?

În cele mai vechi timpuri (în jurul anului 1215) numai nobilimea își putea permite pietre prețioase pentru inele de logodna. Papa Inocențiu al III-a a stabilit o perioadă de așteptare înainte de căsătorie. Această perioadă a devenit cunoscuta sub numele de logodna.

Este inelul de logodna inca relevant?

Inelul de logodna a devenit o expresie exterioară ca femeia a fost deja “luata”. În vremurile victoriene inelele de logodna au avut pietre semi-pretioase si pietre pretioase. Inelele cu diamant de logodna sunt o tendință foarte recentă. Adesea, un astfel de inel de logodna a fost elementul cel mai valoros personal pentru orice femeie. În cazul în care logodna este rupta de femeie, inelul este returnat la barbat. În cazul în care angajamentul este rupt de bărbat, femeia păstrează inelul. Dacă o căsătorie se termină cu divorț, inelul de logodna nu este returnat la barbat.

Adesea, cuplurile moderne, nu aleg inelul împreună. Modul tradițional este ca barbatul sa aleaga inelul. Acesta a fost considerat ca un semn al nivelului de responsabilitate a barbatului și puterea câștigului salarial să cumpere un inel de logodna valoros. Deci ar fi adevărat să spunem, cu cat mai valoros este un inel de logodna, cu atat are un statut mai mare barbatul.

Exista cupluri care moștenesc inelul de logodna. Acesta , de obicei, vine de la familia barbatului. Poate fi un inel de la mama sau bunica lui. Acesta este privit ca un inel de logodna cu valoare sentimentala enorma, este o bijuterie de familie și va fi trecut la generația următoare.

Tot mai multe cupluri care nu moștenesc un inel opteaza pentru a cumpăra un inel antic. Acest lucru le oferă cu caracter mai puternic decât un inel modern, produs în masă.

Există, de asemenea, cupluri care aleg un inel, după căsătorie. Unele cupluri pur și simplu aleg pietrele de pe plaja sau în luna de miere cumpara o piatra din destinația in care isi petrec luna de miere .

Se pare că, pentru ca o logodna sa aiba cat mai mult sens atunci cuplurile găsesc modalități de o face speciala. Cu toate acestea, există încă cupluri care nu doresc un inel de logodna si privesc asta ca pe o risipă de bani.

Relevanța unui inel de logodna depinde în întregime de fiecare cuplu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *