Evadare in Barbados

Barbados a avut mult timp o bună reputație ca o mare destinație de vacanță de iarnă. Aceasta insula din Caraibe poate fi găsita aproape de Venezuela și este foarte strâns legată de Marea Britanie. Vorbitorii de limba engleză nu vor avea nici o probleme în comunicarea cu localnicii. Aeroportul internațional al insulei este numit Sir Grantley Adams International Airport și există zboruri directe din multe părți ale Europei și SUA

Acesta este doar la o scurtă călătorie de la Bridgetown și există o mulțime de opțiuni de transport public pentru cei care nu doresc să inchirieze o mașină.

Ca și în multe insule din Caraibe, există o mulțime de atracții turistice și acestea includ Grădina Botanică. Acesta este un loc grozav pentru a afla mai multe despre flora și fauna indigenă și a petrece ceva timp bucurându-va de unul dintre cele mai liniștite locuri de pe insulă. Iubitorii de sport vor dori să viziteze complexul de cricket Kensington Oval în cazul în care doresc sa joace. Alternativ, o excursie la distileria de rom este o necesitate pentru cei care doresc să încerce unul sau mai multe soiuri de rom, care sunt disponibile aici.

 

Evadare in Barbados

 

Există, de asemenea, o multime de locuri din jurul insulei în cazul în care aveti o pasiune pentru sporturi nautice. Surfingul este un sport popular și are entuziaști până la coasta de sud a insulei. Există, de asemenea, cursuri de scuba diving pentru cei care doresc să învețe și există multe locuri de scufundare în jurul insulelor. Casele localnicilor sunt ideale pentru cei care doresc sa afle mai multe despre istoria și cultura insulei. Momentan au loc expoziții și vă puteți bucura de o masă și băutură acolo, care este o experiență foarte diferită de restaurantele din oraș.

Una dintre atracțiile turistice cele mai neobisnuite sunt excursiile submarine. Acestea va transporta la aproape 50 de metri sub apa pentru a observa mai indeaproape diferitele creaturi marine care si-au facut casa acolo. Dacă doriți puteti rezerva un tur pentru dimineața pentru ca deseori după-amiaza se anuleaza din cauza vremii.

 

Evadare in Barbados

 

Atunci când faceti cumpărături în Barbados puteti folosi moneda locală, care este dolarul Bajan sau puteți folosi  dolari SUA. Profitați din plin de magazinele duty de cumpărături care sunt menite să atraga pasagerii de pe nave de croazieră și pot fi găsite de-a lungul străzilor principale din Bridgetown. Sticlele de rom sunt populare de luat acasă drept suveniruri și pot fi luate din excursiile in distilerii. Pentru cumpărăturile de la vânzătorii ambulanți, este o idee bună  sa negociati cât mai mult posibil. Preturile de inceput sunt mult prea mari și ar trebui să negociati pana la aproximativ o treime din costul lor inițial. Cele mai multe magazine sunt închise duminica, deși mai sunt deschise in zilele de sâmbătă.

Mancarea în Barbados este o placere. Unul dintre felurile de mâncare de specialitate din multe dintre restaurante este peștele. Aceasta este specialitatea insulei și atunci când e servit cu un sos galben, ar trebui să ai grijă – conține ardei foarte iute. Alternativ, puteti opta pentru un sandwich local . Acesta se face folosind pâine și sare, si există mai multe opțiuni pentru umpluturi. Preparatele din bucătăria tradițională locală sunt un amestec de mâncăruri ale insulei si bucataria engleza.

 

Evadare in Barbados

 

Un fapt neobișnuit despre Barbados este faptul că insula are una dintre cele mai pure ape la robinet decat orice țară din lume.

Ca o cazare de lux, Barbados poate depasi bugetele celor mai multi oameni. Cu toate acestea, puteti căuta atent si ar trebui să găsiti câteva locuri care ofera cazare de calitate bună pentru bugete mai reduse. O alegere populara pentru cazare pentru turisti este gama de vile de lux , care pot fi găsite în apropierea mării.

Cat despre localnici, politețea oamenilor este apreciată și politica nu este un subiect de conversație apreciat. Familia este foarte importantă pentru localnici astfel încât orice insulte la adresa ei vor fi luate foarte în serios. Cei care doresc să se scufunde în cultura locală va vedea ca este ușor, deoarece oamenii sunt foarte calzi și sunt bucurosi să ajute turiștii care vin pe insula.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *