Exercitii pentru sanatatea ochilor

În ultimii 10 – 15 ani a existat o creștere semnificativă a numărului de persoane care poarta ochelari si lentile de contact. Acest lucru poate fi pus pe seama utilizarii calculatorului în mod drastic atât acasă, cât și la locul de muncă. O veste bună pentru opticienii din întreaga lume – o veste proastă pentru noi, dar nu trebuie să fie!

Ochii noștri au nevoie de exercitii  regulate, în scopul de a se menține sănătoși, la fel ca orice alt muschi din corp. Problema e ca ochii noștri vor avea nevoie de ochelari în cele din urmă sau lentile de contact. Nu trebuie să fie cazul, dacă avem grija de ei. De asemenea, dacă începeți sa purtati ochelari sau lentile de contact vederea se va deteriora în timp, mai degrabă decât sa fie mai sanatosi, și vei avea nevoie de lentile mai puternice   pentru a funcționa corespunzător. La toți cei care poartă ochelari și lentile de contact, vederea li s-a inrautatit treptat in timp.

Desigur, există și excepții și o mulțime de oameni ar putea avea nevoie de ochelari sau lentile de contact din cauza unor probleme congenitale sau traume .

Exerciții pentru a consolida muschii ochilor și de a îmbunătăți vederea.
1. Clipește
Clipitul este o modalitate adesea trecuta cu vederea însă simpla pentru a pastra ochii proaspeti și capabili să se concentreze mai mult. Utilizatorii de computere și cei care se uita mult la televizor au tendința de a clipi mai puțin, mai ales atunci când sunt concentrati pe ceva. Încercați chiar acum un simplu exercițiu. Pentru următoarele două minute clipiti la fiecare 3 – 4 secunde. După ce ați făcut acest lucru timp de două minute, amintiti-va de modul în care ochii se simt, sunt tensionati, obositi relaxati. Acum, încercați să nu clipiti pentru 30 de secunde la un moment dat timp de două minute. Veti simti vreo diferenta? Ori de câte ori clipiti ochii sunt o perioadă scurtă in întuneric, care ajută la menținerea  lor proaspeti și gata pentru noi informații.

2. Palming
Acest lucru se face pentru a scapa de stres   și ca o modalitate de a relaxa ochii în timp ce luați o pauză de calculator.

 

Exercitii pentru sanatatea ochilor

 

Instrucțiuni pentru palming

Respirati profund de cateva ori înainte de a începe.
Asigurați-vă ca stati confortabil pe un birou sau cu coatele odihnindu-se pe genunchi. Închideti ochii.
Puneti amandoua mainile peste ochi, cu palma acoperind ochii, degetele pe frunte si podul palmei se odihneste pe pometi. Asigurați-vă că   puteți clipi liber și nu se pune prea multă presiune pe ochi.
Asta e tot. Palmingul vă oferă posibilitatea de a va odihni mintea si ochii pentru câteva minute la un moment dat. Se poate face o mare diferenta in zilele de lucru, dacă te oprești pentru câteva minute și faci acest exercițiu.

3. Figura opt
Acesta e un exercitiu pentru muschii ochilor și de a crește flexibilitatea acestora.

Imaginați-vă o cifră gigant opt, în fața dumneavoastră privind la 10 de metri în fața.  Urmăriti   acum cifra opt imaginara, încet. Fă-o pentru câteva minute și apoi fă-o un alt mod pentru câteva minute. Poate parea foarte ciudat la început, dar merita perseverat.

4. Focalizarea aproape și departe
Acest exercițu il poti face aproape oriunde.

Stați într-o poziție confortabilă, sau in picioare, acest lucru va dura doar 2-3 minute.
Pune degetul mare la aproximativ 10 cm în fața ta și să concentreaza-te pe el.
Acum, concentreaza-te pe altceva la aproximativ 10 – 20 de metri în fața ta.
Acest lucru va întări mușchii ochilor și îmbunătateste vederea de ansamblu.

 

Exercitii pentru sanatatea ochilor

 

5. Zoom

Stați într-o poziție confortabilă
Întindeti brațul cu degetul mare în poziția autostop
Concentreaza-te pe degetul mare cu brațul întins.
Adu acum degetul mare mai aproape de tine, concentrându-te tot timpul, până când degetul mare este la aproximativ 3 cm în fața ta.
Acum, muta degetul la distanță din nou, până când brațul tău este complet întins.
Fa acest lucru timp câteva minute, la un moment dat de-a lungul zilei.
Acest exercițiu va consolida abilitățile si muschii ochilor, în general.

Obiceiuri pentru o vedere mai bună
Dacă fumezi, e un alt motiv bun pentru a te lasa . Fumatul a fost legat de un risc crescut de cataracta, afectarea nervului optic, si a degenerarii maculare. Dacă ați încercat să renunțati la fumat înainte si nu ati reusit mai dati-va o șansă.

Purtati ochelari de soare pentru o vedere buna
Există două motive bune pentru a purta ochelari de soare ori de câte ori vă petreceți timpul afara, in soare:

Ochelarii de soare arata bine.
Ochelarii de soare vor proteja ochii de razele ultraviolete.
Expunerea prea mult la UV creste riscul de cataracta si degenerescenta maculara.

Atunci când alegeți ochelari de soare, trebuie sa fie siguri precum și eleganti. Alegeti ochelari de soare care blocheaza 99% până la 100% din UVA si UVB. Lentilele wraparound ajuta la protejarea ochiilor din lateral. Lentilele polarizante ajuta la reducerea efectului de orbire atunci când conduceți.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *