Exercitiile in timpul sarcinii

Menținerea unei rutine de exercitii fizice regulate pe tot parcursul sarcinii te poate ajuta sa ramai sanatoasa si sa te simti bine. Exercitiile regulate în timpul sarcinii iti pot imbunatati postura si sa te fereasca de dureri de spate si oboseala. Există dovezi că activitatea fizică poate preveni diabetul gestational (diabet zaharat care se dezvolta in timpul sarcinii), scuti de stres, și de a construi rezistența necesara la nastere.

Dacă ați fost active fizic inainte de sarcina, ar trebui să fiti în măsură să va continuati activitatea moderat. Nu încercați să faceti exercitii la acelasi nivel ca inainte, în schimb, faceti ceea ce este cel mai confortabil  acum. Impactul redus, mai degrabă la aerobic este încurajat. Scopul exercițiului în timpul sarcinii este să rămâneti în formă, nu pentru a ajunge la vârf in fitness.

Dacă esti o atleta competitiva, ar trebui să fii monitorizată îndeaproape de către un obstetrician care are cunoștințe de specialitate cu situația ta.
Dacă nu ai facut exercitii în mod regulat înainte, poți începe în condiții de siguranță un program in timpul sarcinii, după consultarea cu medicul, dar nu încerca o activitate nouă, obositoare.

 

Exercitiile in timpul sarcinii

 

Ca o regulă generală, se recomanda 30 de minute sau mai mult de exercitii moderate pe zi, in toate zilele săptămânii, cu excepția cazului în ai o complicație medicală sau a sarcinii.

Cine nu ar trebui să faca exercitii în timpul sarcinii?

Dacă aveți o problemă medicală, cum ar fi astmul, boli de inima, diabet zaharat, exercitiile nu sunt recomandabile. Exercițiile fizice pot fi, de asemenea, dăunătoare dacă aveți o afecțiune a sarcinii, cum ar fi:

-Sângerare
-Amenințare sau recurenta la avort
-nașteri premature in trecut sau antecedente de travaliu prematur
– col uterin slab
Discutați cu medicul înainte de a începe un program de exercitii.

 

Exercitiile in timpul sarcinii

 

Sunt sigure exercitiile in timpul sarcinii?

Cele mai multe exerciții sunt sigure în timpul sarcinii, atâta timp cât le faceti cu precauție și nu exagerati. Activitățile cele mai sigure si mai productive sunt înot, mersul pe jos, bicicleta, sau mașini de eliptice și aerobic (predat de un instructor de aerobic calificat). Aceste activități implică un risc redus de rănire, cu beneficii pentru intregul corp, și pot fi continuate pana la nastere.

Unele sporturi cu racheta, cum ar fi tenis, sunt, în general, activități sigure, dar schimbările de echilibru din timpul sarcinii pot afecta miscarile rapide, în general, asa ca sporturile de contact ar trebui să fie evitate. Alte activități, cum ar fi jogging, poate fi făcut moderat, mai ales dacă l-ati facut înainte de sarcina. Este posibil să doriți să alegeți exerciții sau activități care nu necesită echilibru sau coordonare, în special mai târziu, în timpul sarcinii.

Ce exercitii ar trebui să fie evitate în timpul sarcinii?

Există anumite exerciții și activități care pot fi dăunătoare dacă sunt efectuate în timpul sarcinii. Acestea includ:

-Ținerea respirației în timpul oricărei activități.
-Activități in care este posibil sa cadeti (cum ar fi schi și călărie).
-Sporturi de contact cum ar fi  softball, fotbal, baschet, volei
-Orice exercițiu care ar putea provoca traume abdominale chiar ușoare
-Activități care necesită sărituri extinse, țopăit, sărituri peste obstacole
-Răsucire din talie permanenta
-Exercitii grele urmate de perioade lungi de inctivitate.
-Exercitii în vreme caldă, umedă.
-Exerciții după 16 săptămâni de sarcină, care implică culcat pe spate.
-Scuba diving.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *