Vacanta australiana

Am traversat  Sydney Harbour dimineata devreme,  ca sa vedem  Opera House, simbolul orasului. Cerul era senin, luminos chiar, iar forma uimitoare a cladirii se reflecta in oglinda apei.  A fost o introducere minunata pentru Sydney, pe care l-am strabatut pe jos. Am mers  in jurul  Circular Quay intre iconicul   Opera House si Sydney Harbour Bridge. Am descoperit de asemenea cladirea  istoica Queen Victoria, casa cafenelelor vechi si sute de magazine de specialitate. In Hyde Park, ne-am pllimbat printre copacii maiestuosi  pana la mormantul soldatului necunoscut. Am mers printre cladirile vibrante in Surry Hills, cu amestecul de restaurante, galerii, baruri si buticuri.

Sydney, Opera House

Vacanta australiana

De la Sydney, am zburat direct spre Red Centre din Australia sa vedem Uluru. Aici, am facut tururi matinale si de seara, pentru a aprecia privelistea care isi schimba frumusetea si la rasarit si la apus. Sunt amintiri frumoase cand mancam micul dejun in timp ce priveam Uluru scaldat in rosul rasaritului, sau cinand sub o panoplie de stele.

Uluru, Australia

Vacanta australiana

Vacanta australiana a avut loc si in natura de la  Melbourne la Tasmania. In Melbourne am facut turul Royal Exhibition Building, care e inconjurat de  Carlton Gardens si este unul dintre cele mai vechi pavilioane din lume. Am calatorit de asemenea  de -a lungul Great Ocean Road, am stat pe plaja, am simtit ploaia din padure si am pescuit in satele din  Twelve Apostles.

Cradle Mountain, Tazmania

Vacanta australiana

In Tazmania, am fost surprinsi de strazile de piatra din Salamanca Place, am urcat in varful  Muntelui  Wellington si am intrat in miezul istoriei la Port Arthur.  De la Launceston am intrat in salbaticia orasului Cataract Gorge si am explorat  Cradle Mountain.

Planuim sa mai vizitam si alte locuri vechi si incarcate de istorie in urmatoarea noastra vizita in Australia. Prima oprire va fi la Lord Howe Island, unde vom sorbi frumusetea naturala intr-un tur  de neuitat.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *